Το Άσυλο Ανιάτων Σπάρτης τίμησε τον Άγιο Παντελεήμονα

Πέμπτη, 30 Ιούλιος 2020 10:44 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το Άσυλο Ανιάτων Σπάρτης τίμησε τον Άγιο Παντελεήμονα

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και με την παρουσία πλήθους προσκυνητών το Άσυλο Ανιάτων Σπάρτης, τίμησε και φέτος τον προστάτη του Άγιο Παντελεήμονα.

Το απόγευμα της Κυριακής 26 Ιουλίου στο φερώνυμο ιδρυματικό Ναό, τελέσθηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου με την παρουσία αρκετών ιερέων.

Κατά τον Εσπερινό, το θείο λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως, Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Ραφαήλ Τσάλτας, ο οποίος αναφέρθηκε στον Άγιο Παντελεήμονα, τονίζοντας την βαθιά πίστη του προς τον Χριστό, την οποία γεύτηκε από την ανατροφή που έλαβε από την ίδια του τη μητέρα. Απευθύνθηκε στους γονείς, οι οποίοι σευ αυτή την εποχή που ζούμε όχι τόσο με λόγια όσο με πράξεις πρέπει να βοηθήσουν τα παιδιά τους να πορευθούν με γνώμονα το Ευαγγέλιο και τη ζωή του Χριστού.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής τελέστηκαν ο Όρθρος, η αρτοκλασία και η Αρχιερατική θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου.
Ακολούθησε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των δωρητών και ευεργετών του Ιδρύματος.

Στην ομιλία του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε σε δύο μηνύματα και διδάγματα από τον βίο του Αγίου  Παντελεήμονα.  Ο Άγιος Παντελεήμων ήταν νέος, γεμάτος ζωή και υγεία.     Παράλληλα όμως ήταν και γιατρός, ο οποίος πρόσφερε αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του σε ανθρώπους που είχαν ανάγκη. Η ενάρετη και η εν Χριστώ ζωή του αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για τους νέους ακόμα και σήμερα. Οι νέοι, τα παιδιά, που από την φύση τους είναι δυναμικά, χωρίς την εν Χριστώ ζωή είναι σαν την ημέρα που δεν έχει φως και σαν τον χειμώνα που δεν τον ακολουθεί η Άνοιξη.

Αναφέρθηκε με ιδιαίτερη συγκίνηση και στους ευεργέτες του Ιδρύματος, οι οποίοι είτε από το υστέρημά τους είτε από περίσσευμά τους ή ακόμα και με την παρότρυνσή τους, συνέβαλλαν στη δημιουργία του Ιδρύματος.
 

Ο εορτασμός ολοκληρώθηκε με την λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου Παντελεήμονα στους χώρους του Ιδρύματος προς ευλογία των ασθενών, όπου τηρήθηκαν αυστηρά οι υγειονομικοί κανονισμοί.

Στον εορτασμό παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Λακωνίας, κ. Αθανάσιος Δαβάκης και Νεοκλής Κρητικός, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Θεόδωρος Βερούτης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας κ. Βασίλης Τσιγαρίδης, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας, η περιφερειακή σύμβουλος κ. Αδαμαντία Τζανετέα, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti