Ακώλυτη διέλευση οχημάτων στο Γύθειο τις ημέρες με μεγάλο κίνδυνο φωτιάς

Στο πεζοδρομημένο τμήμα

Τετάρτη, 05 Αύγουστος 2020 18:37 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ακώλυτη διέλευση οχημάτων στο Γύθειο τις ημέρες με μεγάλο κίνδυνο φωτιάς

Προσωρινή διαταγή αναφορικά με την αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων για την πεζοδρόμηση της οδού Τζαννή Τζαννετάκη εκδόθηκε την Τετάρτη 5/8. Συγκεκριμένα, θα εφαρμοστεί η ακώλυτη διέλευση των οχημάτων (όχι μόνο των πυροσβεστικών και άλλων οχημάτων ανάγκης) επί της Τζ. Τζαννετάκη κατά τη διάρκεια των ημερών (και από ώρες 20:00-01:00) για τις οποίες υπάρχει πολύ υψηλή πρόβλεψη κινδύνου πυρκαγιάς κλπ.

Ειδικότερα, καθημερινά θα λαμβάνεται υπόψη ενημέρωση από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την κατηγορία κινδύνου πυρκαγιάς που εκτιμάται για την επόμενη ημέρα. Εάν η κατηγορία  επικινδυνότητας είναι 4-5 (πολύ υψηλή-κατάσταση συναγερμού) θα εφαρμοστεί η απρόσκοπτη κίνηση οχημάτων στην Τζαννή Τζαννετάκη.

Σημειώνεται ότι η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων της εν λόγω προσωρινής ρύθμισης θα συζητηθεί στις 13/8. Τέλος, την Πέμπτη 6/8 θα συζητηθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, που έχουν καταθέσει πολίτες στο Ειρηνοδικείο Γυθείου, αναφορικά με την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στην Τζ. Τζαννετάκη και κατ’ επέκταση με την πεζοδρόμηση της οδού.

proswrini diatagi 01

proswrini diatagi 02

Δηλώσεις των δικηγόρων
Μετά τη χορήγηση της προσωρινής διαταγής για τα ασφαλιστικά μέτρα, οι δικηγόροι της υπόθεσης, Έλλη Ρουμπάκου και Γιώργος Ρουμπάκος, σε δήλωσή που ανάρτησαν στο fb, αναφέρουν τα εξής: «Για αποφυγή κάθε παρανόησης… επειδή καταλαβαίνουμε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση απασχολεί όλους μας! 

Το δικαστήριο στα πλαίσια της προσωρινής διαταγής δέχτηκε την αυξημένη επικινδυνότητα του μέτρου κυκλοφοριακής ρύθμισης επί της οδού Τζαννή Τζανετάκη ως προς τον κίνδυνο πυρκαγιάς! Στο στάδιο που βρίσκεται η υπόθεση θα μπορούσε να έχει απορριφθεί το αίτημα μας χωρίς καμία αιτιολογία.

Η σημερινή ημέρα είναι μια τεράστια Νίκη σε όσους είχαν το θάρρος να εκφραστούν ελεύθερα όχι για το εάν τους αρέσει το μέτρο της ρύθμισης αλλά για το εάν είναι ασφαλές για όλους μας!

Δεν είναι ασφαλές!! Γιατί αν ήταν ασφαλές δεν θα έκανε δεκτό το αίτημα της προσωρινής διαταγής αλλά θα το απέρριπτε άμεσα!

Ως Δικηγόροι της υπόθεσης θέλουμε να πούμε ότι πρέπει να αποφευχθούν οι άστοχοι πανηγυρισμοί της αντιδίκου πλευράς την στιγμή που προ των πυλών είναι τα ασφαλιστικά μέτρα.. οι κινήσεις εντυπωσιασμού δεν έχουν καμία θέση από την στιγμή που το δικαστήριο εκφράστηκε και δέχτηκε το αίτημα μας!

Η νίκη της αντιδίκου πλευράς θα επερχόταν μόνο με την απόρριψη του αιτήματος μας.. κάτι που δεν έγινε! Σήμερα είναι η γιορτή του κάθε πολίτη στο δικαίωμα του να αντιδρά σε αποφάσεις της διοίκησης! Όλοι έχουμε δικαίωμα στην προστασία της προσωπικότητας μας σε κάθε της έκφανση!

Συνάμα να σημειώσουμε ότι ενώπιον των διοικητικών δικαστηρίων θα αποφασιστεί και το νόμιμο η μη των ενεργειών για την λήψη αυτής της απόφασης!»

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος