Χρηματοδότηση επιχειρήσεων ζητούν Περιφερειακό-Οικονομικό Επιμελητήριο

Τα αιτήματα Παναρίτη-Κρητικού

Τρίτη, 11 Αύγουστος 2020 12:10 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Χρηματοδότηση επιχειρήσεων ζητούν Περιφερειακό-Οικονομικό Επιμελητήριο

Κοινή επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, απέστειλαν την Πέμπτη 6/8 ο πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου Ιωάννης Παναρίτης και ο πρόεδρος του 11ου Περιφερειακού Τμήματος Νοτιοανατολικής Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Πάνος Κρητικός. Θέμα της παρέμβασης ήταν η  χρηματοδότηση των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο πλαίσιο των κυβερνητικών μέτρων στήριξης.

Στην κοινή επιστολή, αναλύθηκαν οι δυσκολίες εγκρίσεων ,πρόσβασης και επάρκειας πόρων στα δύο προγράμματα που υλοποιούνται, ΤΕΠΙΧ ΙΙ και πρόγραμμα χρηματοδότησης μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας.

Επισημάνθηκε η σημαντική αναζωογόνηση των επιχειρήσεων, που χρηματοδοτήθηκαν  μέσω του προγράμματος επιστρεπτέα προκαταβολή Ι και ΙΙ και ζητήθηκε:
• H άμεση αύξηση των κεφαλαίων, τουλάχιστον, του Ταμείου Εγγυοδοσίας, έτσι ώστε, επιχειρήσεις που έχουν υποβάλει αίτημα και πληρούν τα κριτήρια να λάβουν χρηματοδότηση και να μην απορριφθεί το αίτημά τους μόνο λόγω της έλλειψης κεφαλαίων.
• Ο άμεσος σχεδιασμός μέσω της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας και των τραπεζικών ιδρυμάτων, μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας, ενός προϊόντος με σκοπό τη κάλυψη των μεταχρονολογημένων επιταγών εκδόσεως επιχειρήσεων, που υπέστησαν επιπτώσεις στη λειτουργία τους λόγω της πανδημίας, εξασφαλίζοντας την ομαλή λειτουργία της αγοράς και
• Η επιτάχυνση των διαδικασιών υλοποίησης της επιστρεπτέας προκαταβολής ΙΙΙ και της ενίσχυσης μέσω των ιδρυμάτων μικροχρηματοδότησης, όπου κρίνονται αναγκαίες, για την επιβίωση των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.    

Τέλος, τονίστηκε πως «η περίοδος που διανύουμε είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, πράγμα που καθιστά την λήψη περαιτέρω μέτρων ενίσχυσης της ρευστότητας και προστασίας των επιχειρήσεων, όπως τα προαναφερόμενα, ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ για τους επιχειρηματίες και τους εργαζομένους, καθώς αυτές τις κρίσιμες επόμενες εβδομάδες θα κριθεί η μορφή της αγοράς και της οικονομικής δραστηριότητας, για ένα μεγάλο επόμενο διάστημα».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti