Διευρύνει το φιλοθηραματικό του έργο ο Κυνηγετικός Μολάων

Παρασκευή, 04 Σεπτέμβριος 2020 13:30 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Διευρύνει το φιλοθηραματικό του έργο   ο Κυνηγετικός Μολάων

Συνεχίζοντας το φιλοθηραματικές  του ενέργειες και σε συνεργασία με τις αρμόδιες δασικές αρχές, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Μολάων προέβη στην τοποθέτηση ακόμη μίας ποτίστρας  θηραμάτων στην περιοχή ευθύνης του. Η ποτίστρα τοποθετήθηκε στην περιοχή του Λαμπόκαμπου  όπου δεν υπάρχουν φυσικές πηγές νερού, για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών της άγριας πανίδας.

Η κατασκευή της ποτίστρας έγινε με σεβασμό στο περιβάλλον, ύστερα από μελέτη των κλιματικών συνθηκών της περιοχής, του ακριβούς τόπου τοποθέτησης της, καθώς και την απρόσκοπτη πρόσβαση των πτηνών και των λαγών σε πόσιμο νερό. Αποτελείται από ένα βυτίο νερού το οποίο τροφοδοτεί την ποτίστρα με φλοτέρ, ώστε να επιτυγχάνεται οικονομία νερού και η κατασκευή περιβάλλεται από περίφραξη για να προστατεύεται από τα μεγαλόσωμα ζώα.

Το ΔΣ του Κυνηγετικού Συλλόγου Μολάων ευχαριστεί «θερμά τα μέλη του που βοήθησαν στην ολοκλήρωση αυτού του τόσο σημαντικού εγχειρήματος». Όπως αναφέρει, «με την βοήθεια των μελών του, δεσμεύεται να συνεχίσει το φιλοθηραματικό του έργο, με σπορές άγονων ορεινών περιοχών, με φύλαξη της περιοχής ευθύνης του, με διοργάνωση φιλοθηραματικών σεμιναρίων και οποιασδήποτε άλλης ενέργειας κριθεί αναγκαία».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 24 ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti