Θ.Βερούτης: «Έχουμε προβεί σε όλες τις προληπτικές απαραίτητες ενέργειες»

Θωράκιση της πολιτικής προστασίας ενόψει του «Ιανού»

Πέμπτη, 17 Σεπτέμβριος 2020 13:16 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Θ.Βερούτης: «Έχουμε προβεί σε όλες τις προληπτικές απαραίτητες ενέργειες»

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 17 Σεπτεμβρίου στο Διοικητηρίο της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, με σκοπό τη θωράκιση της πολιτικής προστασίας λόγω των επικείμενων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που αναμένονται στο νομό Λακωνίας από το απόγευμα της Πέμπτης 17 μέχρι και το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου.

Η σύσκεψη ήταν αποτέλεσμα της πρόσκλησης που απηύθυνε ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης, σε όλους τους αρμόδιους φορείς, με στόχο τη μεταξύ τους συνεργασία στο σχεδιασμό για την πρόληψη και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που μπορούν να προκύψουν από τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να προκαλέσουν προβλήματα σε όλη την επικράτεια της Λακωνίας.

Ο αντιπειριφερειάρχης, δίνοντας βήμα λόγου σε όλους τους συμμετέχοντες, τόνισε πως η περιφέρεια Πελοποννήσου βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και είναι έτοιμη να συνδράμει σε οποιαδήποτε ανάγκη προκύψει.

Επίσης έγινε σαφές, ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες προληπτικές ενέργειες, με δική της εργολαβία, που ξεκίνησε από τους πρώτους μήνες εκλογής της περιφερειακής αρχής, ώστε να προλάβει τυχόν έκτακτες καταστάσεις. 

Συγκεκριμένα έχουν γίνει καθαρισμοί φρεατίων, καθαρισμός δέντρων, χορταριών και φερτών υλικών από την κοίτη του ποταμού Ευρώτα. Επιπλέον αμέσως μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν το Δήμο Ανατολικής Μάνης, η περιφέρεια συνέδραμε με δικά της μέσα στον καθαρισμό και την απομάκρυνση ξένων υλικών που άφησε πίσω της η φωτιά. 

Ο κ. Βερούτης διαβεβαίωσε πως το έργο του διεξοδικού καθαρισμού του ποταμού Ευρώτα, ιδιαίτερα στο Δ. Ευρώτα, θα συνεχιστεί και πως είναι κύριο μέλημα της περιφερειακής αρχής, η διασφάλιση των ανθρώπινων ζωών αλλά και των περιουσιών των κατοίκων της περιοχής. 

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, όλοι οι συμμετέχοντες παρουσίασαν από πλευράς τους, τα επιχειρησιακά τους σχέδια και τόνισαν πως όλοι τους βρίσκονται σε πλήρη επαγρύπνηση. 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Νίκωνας Τζινιέρης, ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Ηλίας Βέρδος, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Σπάρτης κ. Αθανάσιος Καρλαύτης, ο Δοιικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Λακωνίας Πύραρχος Αλικάκος Γεώργιος, ο Διευθυντής Δασών Λακωνίας κ. Ηλίας Κοντάκος, ο Διευθυντής Διοικητικών Υπηρεσιών του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας κ. Ευάγγελος Τρουγκάκος, η εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Λακωνίας κ. Πολυτίμη Σταθάκου, ο προιστάμενος Πολιτικής Προστασίας Δ. Σπάρτης κ. Μιχαήλ Αναστασιάδης, ο εκπρόσωπος του λιμεναρχείου Νεάπολης Ανθυποπλοίαρχος Ευάγγελος Βασιλειάδης, ο εκπρόσωπος του ΚΕΕΜ, Αντισυνταγματάρχης Θεμιστοκλής Δήμου, η εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας Αστυφύλακας Αριστέα Μαρούλη, ο εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου Γυθείου, αντιπλοίαρχος Παναγιώτης Γιαννουράκος, ο περιφερειακός σύμβουλος και εκπρόσωπος του Ορειβατικού Συλλόγου Λακωνίας κ. Γεώργιος Πουλοκέφαλος, ο υπηρεσιακός παράγοντας Δ. Μονεμβασίας κ. Ιωάννης Λάγγης και ο κ. Γεώργιος Κουρτζής, εκπρόσωπος της ομάδας διάσωσης Ετοιμοκλής

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος