Κρητικός: «Στόχος ένα Κέντρο Ημέρας Αλτσχάιμερ στη Λακωνία»

Δήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Νόσου

Δευτέρα, 21 Σεπτέμβριος 2020 18:17 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κρητικός: «Στόχος ένα Κέντρο Ημέρας Αλτσχάιμερ στη Λακωνία»

Η 21η Σεπτεμβρίου κάθε έτους έχει ορισθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Αλτσχάιμερ (Alzheimer). Σκοπός η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τη νόσο, αλλά και η αφύπνιση και η ενεργοποίηση της Πολιτείας.

Με αφορμή την παραπάνω σημαντική ημερομηνία, ο βουλευτής Λακωνίας της ΝΔ κ. Νεοκλής Κρητικός δήλωσε τα εξής: «Ήδη από τον Ιούλιο, σας γνωστοποίησα τον στόχο μου και σας ενημέρωσα για τις ενέργειές μου, προκειμένου ν' αποκτήσει και η Λακωνία μας ένα Κέντρο Ημέρας Αλτσχάιμερ.

 Το Κέντρο Ημέρας θα 'χει σκοπό την παροχή φροντίδας και θεραπευτικών παρεμβάσεων στους συμπολίτες μας με άνοια, καθώς επίσης κι εκπαίδευση και ψυχολογική υποστήριξη των φροντιστών τους.

Θα είναι γνώση, εξειδίκευση και παροχή υπηρεσιών στον συνάνθρωπο και στην κοινότητα. Θα είναι ένας χώρος κοινωνικής συνεύρεσης, δημιουργίας κι επικοινωνίας.

Ήδη έχω παραδώσει φάκελο τεκμηρίωσης στους αρμόδιους υπουργούς αλλά και στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας, ο οποίος στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης στο όλο εγχείρημα.

Οι προσπάθειες συνεχίζονται κι υπάρχουν βάσιμες ελπίδες ότι θα τελεσφορήσουν.

“Τίμα το γήρας, ου γαρ έρχεται μόνον”».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti