Πέτρινη επιγραφή ήρθε στο «φως» στην ενορία Μαγούλας

Κατά τις εργασίες ανακατασκευής του καμπαναριού

Τετάρτη, 23 Σεπτέμβριος 2020 14:04 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πέτρινη επιγραφή ήρθε στο «φως» στην ενορία Μαγούλας

Μια ακόμη επιγραφή αποκαλύφθηκε κατά τις εργασίες ανακατασκευής του κωδωνοστασίου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Μαγούλα. Το εύρημα εντοπίστηκε στο πάνω μέρος τού καμπαναριού κάτω από τον Σταυρό. «Δυστυχώς, δεν είναι ευανάγνωστη αλλά αποτελεί κομμάτι της ιστορίας του τόπου μας, όπου βρίσκονται πάρα πολλά στοιχεία της αρχαίας Σπάρτης», αναφέρει ο εφημέριος Μαγούλας π. Γεώργιος Φωτόπουλος.

Την Τρίτη 22/9 προχώρησαν αρκετά οι εργασίες αρμολόγησης, τοποθέτησης αλεξικέραυνου, ενώ τοποθετήθηκαν δυο ακόμη καμπάνες στη θέση τους. Όπως ενημερώνει ο π. Γεώργιος, «ήρθε και ο "καμπανάς", για να δει τι χρειάζεται για να συνδέσει και πάλι τις καμπάνες ώστε να τις ακούσουμε να χτυπούν. Θα χρειαστεί ένα διάστημα 15 ημερών αλλά και ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσόν που με τη βοήθεια του Θεού και της Παναγίας μας της Μαγουλιώτισσας θα βρεθεί από την αγάπη σας, αφού πρέπει να αλλαχτούν τα σφυριά κρούσης και να γίνει η ηλεκτρολογική εγκατάσταση την οποία θα επιμεληθεί αφιλοκερδώς ο εκ των επιτρόπων του ναού κ. Αντώνης Νικολαΐδης».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος