Στόχος το αποτελεσματικότερο πρόγραμμα δακοκτονίας στη Λακωνία

Τι συζητήθηκε στο Διοικητήριο

Δευτέρα, 28 Σεπτέμβριος 2020 17:52 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στόχος το αποτελεσματικότερο πρόγραμμα δακοκτονίας στη Λακωνία

Η εφαρμογή του προγράμματος δακοκτονίας στη Λακωνία αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντησης που είχε, το απόγευμα της Παρασκευής 25/9, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης με εκπροσώπους των αγροτικών συνεταιρισμών Πακίων – Μολάων, Συκιάς και Κροκεών, παρουσία του βουλευτή Λακωνίας Θανάση Δαβάκη.

Στη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχε και ο γεωπόνος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) Λακωνίας Γιάννης  Ράλλης, εξετάστηκε ο τρόπος με τον οποίον μπορούν να βελτιωθούν οι διαδικασίες της δακοκτονίας, η οποία αναλύθηκε και εντοπίστηκαν τα κενά και οι ελλείψεις, παράλληλα δε κατατέθηκαν προτάσεις από τους παραγωγούς.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών ενημερώθηκαν, επίσης, ότι για φέτος έχουν εξασφαλιστεί οι πόροι και οι πιστώσεις για τέσσερις ψεκασμούς, σε όλες τις περιοχές που η ΔΑΟΚ θα κρίνει ότι είναι αναγκαίο.

Ο αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε, μετά το πέρας της δακοκτονίας, να υπάρξει ευρύτερη συνεργασία με τους εκπροσώπους όλων των αγροτικών φορέων του νομού, προκειμένου να γίνει ο φετινός απολογισμός και να κατατεθούν προτάσεις για τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση της διαδικασίας.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti