Παρθενική έρευνα για τις μονογονεϊκές οικογένειες

Σε εξέλιξη δημοσκόπηση

Πέμπτη, 15 Οκτώβριος 2020 13:51 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Παρθενική έρευνα για τις μονογονεϊκές οικογένειες

Ξεκίνησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα η στατιστική έρευνα και δημοσκόπηση για τις μονογονεικές οικογένειες στη χώρα μας, όπως γνωστοποιεί ο Σύλλογος Μονογονεϊκή Οικογένεια και Γυναίκα, που επισημαίνει ότι η έρευνα διενεργείται με την ευγενική χορηγία της ΔΕΗ ΑΕ και του προέδρου της Γιώργου Στάσση. Υπεύθυνη για την δημοσκόπηση είναι η εταιρεία δημοσκοπήσεων, στατιστικής ερευνάς και Μελέτης MRB AE, με ανάθεση έργου από τον παραπάνω σύλλογο.

Ο Σύλλογος Μονογονεϊκή Οικογένεια και Γυναίκα κάνει λόγο για «ένα έργο μείζονος σημασίας για την χώρα μας, αφού θα αποτυπωθεί το δημογραφικό ανάγλυφο, και πολλαπλών στοιχείων που θα αναδειχθούν όπως οι συνθήκες διαβίωσης, το κοινωνικό status, η επαγγελματική κατάρτιση, το μορφωτικό επίπεδο, οι δυσκολίες, το οικονομικό προφίλ, οι σχέσεις γονιών παιδιών κλπ. Σκοπός της έρευνας είναι η αποτύπωση ενός γενικού πλαισίου που θα βοηθήσει στην κατανόηση και υποστήριξη της νέας κατά τα αλλά οικογενειακής μορφής από πυρηνική οικογένεια στο μοντέλο της μονογονεϊκής οικογένειας».

Η έρευνα έχει ξεκινήσει από 13/10/2020, μέσω ερωτηματολογίου πολλαπλών επιλογών, και μπορεί να αναζητηθεί στην ιστοσελίδα του συλλόγου.

Το ερωτηματολόγιο απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών, άνω των 18 ετών, ανώνυμα, καλύπτοντας τα σημερινά πρότυπα και ανάγκες.

Σύμφωνα με τον σύλλογο, «στόχος της έρευνας είναι να γνωρίσουμε το ποσοστό που αντιστοιχεί πληθυσμιακά και να μετατραπεί σε εργαλείο που θα είναι ικανό να επηρεάσει τα ευρωπαϊκά κονδύλια προς την Ελλάδα καθώς και την δίκαιη μεταχείριση από τους φορείς, που θα προσφέρουν διευκολύνσεις και παροχές στην κοινωνικά αυτή ευπαθή ομάδα με γνώμονα το αύριο των παιδιών, των μελλοντικών πολιτών της χώρας μας!

Καλούμε, λοιπόν, όλους εσάς που είστε αρχηγός μονογονεϊκής οικογένειας να δώσετε το παρόν μέσω της έρευνας με σκοπό ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Είμαστε δίπλα σας!»

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος