«Άγγιξε» τη Λυκούργου η νέα είσοδος Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Προχωρούν εντατικά οι εργασίες

Παρασκευή, 16 Οκτώβριος 2020 16:15 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Άγγιξε» τη Λυκούργου η νέα είσοδος Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Με γοργούς ρυθμούς εξελίσσεται το έργο κατασκευής της νέας εισόδου Σπάρτης, μέσω επέκτασης της οδού Λυκούργου και διασύνδεσής της με την Επαρχιακή οδό Σπάρτης-Γερακίου, στο ύψος του Αφυσσού. Ήδη, το εργοτάξιο έχει επεκταθεί στο σημείο που η τεχνική παρέμβαση τέμνεται με το αδιέξοδο της Λυκούργου, πλησίον των εγκαταστάσεων του ΚΤΕΛ Λακωνίας. Ο ανάδοχος του έργου έχει προχωρήσει σε χωματουργικές εργασίες διαμόρφωσης του νέου οδικού τμήματος, από το ύψος της νέας γέφυρας του Ευρώτα έως την ένωση με το υφιστάμενο σκέλος της Λυκούργου. Παράλληλα, έχουν γίνει εργασίες  ισοπέδωσης του οικοπέδου, που αποτελούσε «φυσικό» σύνορο του καινούργιου τμήματος με την απόληξη της Λυκούργου.

Το έργο επέκτασης της Λυκούργου -συνολικού προϋπολογισμού 9.000.000 ευρώ- αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου έναν χρόνο.

Ο σχεδιασμός
Οι εργασίες κατασκευής της νέας εισόδου της Σπάρτης (μέσω προέκτασης της οδού Λυκούργου) ξεκίνησαν το 2018. Το έργο περιλαμβάνει την επέκταση της οδό Λυκούργου (από τον σταθμό του ΚΤΕΛ)  προς τα ανατολικά και διασύνδεση με την Επαρχιακή οδό Σπάρτης-Γερακίου (στο ύψος του Αφυσσού), μέσω της κατασκευής γέφυρας μήκους 250 μέτρων που θα διαπερνά τον ποταμό Ευρώτα. Έτσι, θα δημιουργηθεί η καινούργια πύλη πρόσβασης στη Σπάρτη με απευθείας μετάβαση στο κέντρο της πόλης, ενώ το έργο θα αποτελεί συνέχεια του αυτοκινητοδρόμου Λεύκτρο-Σπάρτη και του τμήματος Σκούρα-Πυρί, ολοκληρώνοντας έτσι την παράκαμψη Σπάρτης.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος