Λακωνική ατζέντα στη συνάντηση Δαβάκη με τον υπουργό Δικαιοσύνης

Δικαστικό μέγαρο Σπάρτης και υποστελέχωση υπηρεσιών

Παρασκευή, 16 Οκτώβριος 2020 17:38 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Λακωνική ατζέντα στη συνάντηση Δαβάκη με τον υπουργό Δικαιοσύνης

 Συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, για τα θέματα που απασχολούν τον Δικηγορικό Σύλλογο Σπάρτης αλλά και τους δικαστικούς υπαλλήλους, είχε πρόσφατα ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης.

Σχετικά με τη συνάντηση ο Λάκωνας βουλευτής δήλωσε: «Πρόσφατα επισκέφθηκα τον υπουργό Δικαιοσύνης και καλό συνάδελφο βουλευτή Καρδίτσας, Κώστα Τσιάρα. Του έθεσα τα θέματα και τα προβλήματα που πριν λίγες μέρες “εν ακροατηρίω” συζητήσαμε με τον Δικηγορικό Σύλλογο Σπάρτης και τον Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων και του ζήτησα να καταβληθεί προσπάθεια για την επίλυσή τους.

 Από τη συνάντηση αυτή προέκυψαν τα ακόλουθα:
• Όσον αφορά το ζήτημα των επισκευών του (νέου) Δικαστικού Μεγάρου Σπάρτης, ο υπουργός με ενημέρωσε ότι μέσω του ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ. (Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτηρίων), έχει εγκριθεί ποσό 265.000 ευρώ για το σκοπό αυτό και θα εκτελεστούν σύντομα από την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας.
• Σχετικά με το πρόβλημα της υποστελέχωσης των δικαστικών υπηρεσιών, ο υπουργός με ενημέρωσε ότι σε συνεργασία με το ΑΣΕΠ έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για την ταχεία ολοκλήρωση των εκκρεμών προσλήψεων, μέσω των οποίων προβλέπεται η κάλυψη δύο θέσεων στη Λακωνία. Επίσης με διαβεβαίωσε, ότι είναι διατεθειμένος να επισπεύσει όλες τις διαδικασίες μεταθέσεων και αποσπάσεων δικαστικών υπαλλήλων στη Σπάρτη, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξουν σχετικές αιτήσεις.

Με βάση τα ανωτέρω, πιστεύω ότι μπορούμε να διατηρούμε συγκρατημένη αισιοδοξία», κατέληξε ο κ. Δαβάκης.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti