Ελληνοτουρκικά: Από τα Κράτη της «σιωπής» στις κοινωνίες της «κραυγής»

Εορτασμοί της επετείου του 1821και ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης

Δευτέρα, 26 Οκτώβριος 2020 11:47 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ελληνοτουρκικά: Από τα Κράτη της «σιωπής» στις κοινωνίες της «κραυγής»

Του Ηλία Παναγιωτακάκου

Με την Ευρωπαϊκή Ένωση σε ρόλο ‘’Πόντιου Πιλάτου’’ να αρκείται σε φραστική καταδίκη της τουρκικής επιθετικότητας χωρίς την λίστα οικονομικών κυρώσεων εναντίον της Αγκυρας, η Ελλάδα πρέπει να αντέξει τους τουρκικούς ‘’τσαμπουκάδες’’ της νέο – Οθωμανικής Τουρκίας του Ερντογάν και να θωρακιστεί για την εξελισσόμενη κρίση.

Το «Oruc Reis» το τουρκικό ερευνητικό πλοίο να φτάνει έως και 12 ναυτικά μίλια από τη Στρογγύλη και δημιουργεί όχι απλά κρίση αλλά γραμμή πολεμικής σύγκρουσης. Η Ελλάδα ως Πολιτικό σύστημα και ως κοινωνία είναι αναγκαίο να διαμορφώσουν πλαίσιο διαμόρφωσης συμμαχιών σε Κράτη, Οργανισμούς και την Διεθνή Κοινή Γνώμη.

Ενώ το Εθνικό κεκτημένο διακυβεύεται εμείς ή μάλλον η περίφημη Επιτροπή του 1821 συνεχίζει ακάθεκτη το ‘’θεάρεστο’’ έργο της με περιοδείες ανά την Ελλάδα και την προτροπή της Κυρίας  Προέδρου =βρείτε χορηγούς και κάντε εκδηλώσεις= για να προβληθεί όχι μόνο το παρελθόν , αλλά και το μέλλον.

Θα είχε αξία αυτή η προτροπή/παραίνεση αν η χώρα δεν αντιμετώπιζε με ταυτόχρονη πενταπλή κρίση ( Αμφισβήτηση των συνόρων, οικονομίας, κλίματος, πανδημίας Κορονοϊού και προσφυγικού/μεταναστευτικού)

Όταν απειλείται η εδαφική σου ακεραιότητα και οι διεθνείς συνθήκες αμφισβητούνται με τα Κράτη και τους Οργανισμούς να σιωπούν απαιτείται η ενεργοποίηση της Κοινωνίας των Εθνών (πολιτών).

Ο μοχλός ενεργοποίησης είναι οι δημοκρατικοί θεσμοί όπως η Αυτοδιοίκηση, η Πανεπιστημιακή Κοινότητα, καθώς η κοινότητα του Πολιτισμού.

Η Αυτοδιοίκηση καλείται για άμεση ενεργοποίηση με παρεμβάσεις για διαμόρφωση της διεθνούς κοινής γνώμης , κυρίως δε της Ευρωπαϊκής.

Έτσι με πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ και των ΠΕΔ:
1.Άμεση σύγκλιση του θεσμού της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης με στόχο την καταδίκη της Τουρκίας  για τα τεκταινόμενα σε Ελλάδα και Κύπρο και την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων
2. Κινητοποίηση της Ομογένειας
3. Συμφωνίες πλαίσιο για το Εθνικό κεκτημένο και το σεβασμό - εφαρμογή των Διεθνών Συνθηκών των Δήμων με  τους αντίστοιχους αδελφοποιημένους.

Αυτή πρέπει να είναι η τιμή και η δόξα στους ήρωες τους 1821 και στους μετέπειτα που κατοχύρωσαν τα εθνικά μας σύνορα.

Στις κρίσιμες ώρες η εθνική ενότητα και η ενεργοποίηση της Κοινωνίας των Εθνών με στόχο να φωνάξουν με δύναμη ψυχής ότι  ‘’ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ’’.

Έτσι τιμάμε  τους ήρωες και τα σύμβολα της Πατρίδας μας. Απλά και σεμνά!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti