Ροζ για την πρόληψη και τη ζωή το δημαρχείο Σπάρτης

Το συμβολικό μήνυμα για την Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού

Δευτέρα, 26 Οκτώβριος 2020 13:05 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ροζ για την πρόληψη και τη ζωή το δημαρχείο Σπάρτης

Σε ροζ απόχρωση φωταγωγήθηκε την Κυριακή 25/10 το δημαρχείο Σπάρτης, σε μια συμβολική  δράση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού.

Όπως δήλωσε η αντιδήμαρχος Σπάρτης κ. Γεωργία Ζαχαράκη-Αναστασοπούλου, πρόκειται για «μία μέρα που στοχεύει να ευαισθητοποιήσει  τις γυναίκες για το πόσο σημαντική είναι η έγκαιρη διάγνωση για την απόλυτη ίαση της ασθένειας και να τις ενθαρρύνει να προχωρούν χωρίς φόβο και καθυστερήσεις στις απαραίτητες εξετάσεις. Σήμερα που η πανδημία του κορωνοϊού μαστίζει την παγκόσμια κοινότητα υπάρχει ακόμα μεγαλύτερος δισταγμός και καθυστερήσεις στις διαδικασίες διάγνωσης και στην πραγματοποίηση θεραπειών κατά του καρκίνου του μαστού».

Η κ. Ζαχαράκη επεσήμανε πως «όλες οι γυναίκες πρέπει να εντάξουν τον τακτικό προληπτικό έλεγχο στη ζωή τους ακόμα κι στην εποχή του Covid-19, πρέπει να αγαπήσουν και να φροντίσουν ακόμα περισσότερο τον εαυτό τους, να αντικαταστήσουν το φόβο για την ασθένεια με επιλογές που προάγουν την υγεία. Ο καρκίνος του μαστού δεν είναι πια αθεράπευτη ασθένεια!»

Μήνας ευαισθητοποίησης
Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού και στις 25 Οκτωβρίου τιμάται η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού.  Στόχος της Ημέρας είναι να επιστήσει την προσοχή της κοινωνίας για την ασθένεια και να αυξήσει την ενημέρωση, την έγκαιρη διάγνωση, τη θεραπεία αλλά και την ανακουφιστική φροντίδα.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), κάθε χρόνο σημειώνονται γύρω στα 1,38 εκ. νέα περιστατικά και 458.000 θάνατοι από καρκίνο του μαστού.  Ο καρκίνος του μαστού είναι με διαφορά ο πιο συχνός γυναικείος καρκίνος ανά το παγκόσμιο, τόσο στις ανεπτυγμένες όσο και στις αναπτυσσόμενες χώρες. Σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος, τα τελευταία χρόνια τα περιστατικά σημειώνουν ανοδική πορεία, λόγω της αύξησης του προσδόκιμου ζωής, της αστικοποίησης και της υιοθέτησης του δυτικού τρόπου ζωής.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti