Αντιδράσεις για τη φιλοξενία μεταναστών σε αποθήκη του Δήμου Αν. Μάνης (VIDEO)

Διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι

Πέμπτη, 29 Οκτώβριος 2020 17:28 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αντιδράσεις για τη φιλοξενία μεταναστών σε αποθήκη του Δήμου Αν. Μάνης (VIDEO)

Συνολικά 39 παράτυποι μετανάστες μαζί με τους δύο διακινητές τους εντοπίστηκαν σε ιστιοφόρο σκάφος στον όρμο Γερολιμένα Αν. Μάνης, τις πρωινές ώρες της Κυριακής 25/10.

Μετά τη μεταφορά τους στο Γύθειο, οι αλλοδαποί φιλοξενούνται σε αποθήκη του αμαξοστασίου του Δήμου Αν. Μάνης στο Πριτσιώτικο.

Όμως, οι εργαζόμενοι καθαριότητας του δήμου, αντικρίζοντας στοιβαγμένους τους αλλοδαπούς -ανάμεσα στους οποίους γυναίκες και παιδιά- σε αποθήκη εντός του εργασιακού τους χώρου, διαμαρτυρήθηκαν και προχώρησαν σε στάση εργασίας.

Από την πλευρά των εργαζομένων μίλησε ο εργαζόμενος καθαριότητας και υπεύθυνος του εν λόγω χώρου κ. Φώτης Παπαδάκος, ο οποίος ανέφερε ότι, όπως επεσήμανε στον δήμαρχο και σε κάποιους δημοτικούς συμβούλους, είναι επικίνδυνο και απαγορεύεται στον εν λόγω χώρο η παραμονή των παράτυπων μεταναστών. Ειδικότερα, τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Είναι ανεπίτρεπτο αυτοί οι άνθρωποι -που πάνω από όλα είναι άνθρωποι -να είναι στοιβαγμένοι σαν σαρδέλες μέσα σε μία αποθήκη που είναι αποθήκη και μόνο αποθήκη και τίποτε άλλο, δεν είναι χώρος φύλαξης». Ο ίδιος διευκρίνισε ότι οι εργαζόμενοι σέβονται την κατάσταση των ανθρώπων αυτών, ωστόσο τόνισε πως οι αρμόδιοι φορείς έπρεπε να είχαν ήδη επιλύσει το μείζον αυτό θέμα.

Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας και της διαμαρτυρίας παρευρέθηκε ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί για τον τόπο μας» κ. Κυριάκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος συνομίλησε με τους παρευρισκόμενους εργαζόμενους και ανάφερε μεταξύ άλλων ότι: «Κατανόηση στον ανθρώπινο πόνο έχουμε,  αυτοί οι άνθρωποι είναι κυνηγημένοι από τη ζωή και τα συμβάντα τους, όμως ο τόπος ο δικός μας εδώ δεν έχει υποδομές να περιποιηθεί ως οφείλει αυτούς τους ανθρώπους, αλλά δεν υπάρχει υποδομή για φιλοξενία. Υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι στον τόπο αυτό στο Δήμο Ανατολικής Μάνης δεν υπάρχει υποδομή για φιλοξενία. Ο δήμαρχος,  λειτουργώντας με ιδιοκτησιακή νοοτροπία, χωρίς να ενημερώσει την κοινωνία, ούτε το Δημοτικό Συμβούλιο, εγκατέστησε εδώ γύρω 40 μετανάστες, οι οποίοι δεν ξέρουμε εάν έχουν ελεγχθεί ιατρικά, εάν είναι φορείς αυτής της πανδημίας και τι χρονοδιάγραμμα υπάρχει». Ακόμη, ενημέρωσε ότι επρόκειτο να θέσει το ζήτημα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητώντας επιτακτικά ενημέρωση και απόδοση ευθυνών στους αρμόδιους–υπεύθυνους.

Μαζί με τον κ. Μιχαλολιάκο παρευρέθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης και μέλος της δημοτικής παράταξης «Μαζί για τον τόπο μας» κ. Παύλος Μιχαλακάκος, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Είναι ένα άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα των ιδιοκτησιακών νοοτροπιών που επικρατούν στις αποφάσεις εδώ στη περιοχή μας, καθότι είχε συμφωνηθεί να έχουν πιο διευρυμένη αποδοχή από την κοινωνία και να γίνονται θέματα συζητήσεων στα δημοτικά συμβούλια, δηλαδή που θα τοποθετηθούν αυτοί οι άνθρωποι εφόσον υπάρχει αυτό το πρόβλημα. Αλλά κάτι τέτοιο ουδέποτε έγινε». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «είναι μια εξόχως απαξιωτική ενέργεια, τόσο απέναντι στους μετανάστες, όσο και απέναντι στους εργαζόμενους στους οποίους φορτώνουν αυτό το πρόβλημα και τους δημιουργούν ζητήματα υγειονομικών συνθηκών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχές Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, η αντιπολίτευση είχε θέσει ως θέμα συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο το μεταναστευτικό ζήτημα στην περιοχή της Μάνης. Το συμβούλιο έλαβε υπόψη όλες τις πτυχές του προβλήματος, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές για την φιλοξενία των παράτυπων μεταναστών, ενώ ήταν απούσα η πτέρυγα της συμπολίτευσης.

Δείτε το video

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος