Θ. Δαβάκης: «Τι είναι η 28η Οκτωβρίου;»

Πέμπτη, 29 Οκτώβριος 2020 17:49 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Θ. Δαβάκης: «Τι είναι η 28η Οκτωβρίου;»

Σε κείμενό του για την επέτειο των 80 ετών από την ιστορική ημερομηνία της 28ης Οκτωβρίου 1940, ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης επισημαίνει: «Η 28η Οκτωβρίου είναι ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ πού αντιμετώπισαν την ιταλική εισβολή, εκείνο το πρωινό πριν 80 ακριβώς χρόνια! Από τον Ιωάννη Μεταξά έως τον απλό στρατιώτη!

Είναι ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ πού σήμερα μας κάνουν πιο περήφανους που είμαστε Έλληνες! Τη γιορτάζουμε γιατί έδωσε την πρώτη νίκη κατά του Άξονα! Τούς καθηλώσαμε ΕΚΕΙ για 6 μήνες, πολεμώντας ηρωικά, όταν όλα τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη παραδίδονταν σε λίγες ώρες ή ημέρες.

Γιατί ήταν εκεί ο Κώστας Δαβάκης πού τον βλέπουμε καβάλα στον Κίτσο του.Γιατί ήταν εκεί ο Αλέξανδρος Διάκος από τη Χάλκη τής Ιταλοκρατούμενης τότε Δωδεκανήσου, πού έπεσε ηρωικά, μία ημέρα πριν το σοβαρό τραυματισμό τού Δαβάκη, την 1η Νοεμβρίου, μαχόμενος με τον λόχο του κατά των Αλπινιστών για την ανακατάληψη τού υψώματος τής Τσούκας. Γιατί ήταν δίπλα στον Δαβάκη ο υπασπιστής του Γυθειάτης Πιέρρος Σφαλαγκάκος, που έδρασε ηρωικά στη Φούρκα, στο Κεράσοβο και στο Ταμπούρι. Γιατί ήταν ο Καραβίας, ο Μισύρης, ο Ρογκάκος, ο Πατιστής, ο Θεοτικός, ο Αντωνόπουλος, ο Γεωργιάδης, ο Μετζίλης, ο Βασιλόπουλος, ο Λαμπράκης, ο Γερακίνης, ο Σπυρόπουλος, ο Μελάς, ο Σκουρολιάκος, ο Παππάς, ο Κουρμπούζος.

Γιατί ήταν οι ΕΠΤΑΧΩΡΙΤΕΣ που αγκάλιασαν από τη πρώτη στιγμή τον Δαβάκη και τα «άξια παλληκάρια του».Τούς άνοιξαν τα σπίτια τους,συνέδραμαν σε όλα και έγραψαν μαζί τους την Ιστορία!

Και φυσικά γιατί ήταν οι ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ του ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΟΣ ΠΙΝΔΟΥ, της θρυλικής 8ης Μεραρχίας Ηπείρου, του Χαράλαμπου Κατσιμήτρου, που τους βλέπουμε στη φωτογραφία μαζί με τους αξιωματικούς τους, να σέρνουν το χορό μέσα στα έλατα λίγες ημέρες πριν.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ!»

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος