Μήνυμα Κρητικού για την 28η Οκτωβρίου 1940

Παρασκευή, 30 Οκτώβριος 2020 12:03 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μήνυμα Κρητικού για την 28η Οκτωβρίου 1940

«Η 28η Οκτωβρίου 1940 είναι μια ημέρα ορόσημο τόσο για τη σύγχρονη ελληνική όσο και για την παγκόσμια ιστορία», αναφέρει σε μήνυμά του για την Εθνική επέτειο του «ΟΧΙ» ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός και προσθέτει:

«Η 28η Οκτωβρίου είναι ημέρα μνήμης για όλους τους Έλληνες που πολέμησαν τον κατακτητή στα βουνά της Πίνδου, αλλά και για όλα τα θύματα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.  Για όλους όσους πολέμησαν , αντιστάθηκαν, βασανίστηκαν, θυσιάστηκαν σε αυτόν τον παρανοϊκό πόλεμο.

Το ΟΧΙ του 1940 συγκλονίζει κι αναγκάζει τους πάντες να υποκλιθούν στο θάρρος, στην τόλμη, στο μεγαλείο του Ελληνισμού.

Οι ήρωες του έπους του ’40 προβάλλουν μπροστά μας τα ιδανικά που χαρακτηρίζουν τον Έλληνα εδώ και 3.000 χρόνια: την αγάπη για την ελευθερία, τη μεγαλοψυχία, το φιλότιμο, την αξιοπρέπεια. Ας προσβλέψουμε πάλι σ’ αυτές τις διαχρονικές αξίες και ας τις κάνουμε κτήμα μας. Το ατομικό συμφέρον ας υποχωρήσει μπροστά στο κοινό καλό κι ας πορευόμαστε πάντα με ηθικές κι ανθρωπιστικές αρχές.  Να έχουμε πάντα γνώμονα κι επίκεντρο τον Άνθρωπο και μέλημα την Πατρίδα.

Τιμή και δόξα στους αθάνατους νεκρούς μας. Ποτέ ξανά πόλεμος! ΖΗΤΩ Η 28η  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος