«Ενωμένοι Πολίτες» απέναντι από τη δημοτική αρχή

«Ο Δήμος Σπάρτης έχει ανάγκη μία άλλη πολιτική, μία πολιτική αλήθειας και ουσίας»

Παρασκευή, 13 Νοέμβριος 2020 18:33 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Ενωμένοι Πολίτες» απέναντι από τη δημοτική αρχή

Πυκνά σύννεφα φαίνεται πως έχουν περικυκλώσει το Δημαρχιακό Μέγαρο Σπάρτης αφού, όπως φαίνεται, κεραυνοί εκτοξεύονται από όλες τις πλευρές και προς πάσα κατεύθυνση.
 
Η έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στις δημοτικές παρατάξεις φανερώνει την παθογένεια της δημοτικής αρχής να διαχειριστεί πράγματα και καταστάσεις και να συμπλεύσει αρμονικά με τους υπόλοιπους, όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν. Ορατά είναι πια τα δαιδαλώδη προβλήματα που ταλανίζουν την παράταξη Δούκα από το πρώτο κιόλας 15μηνο της θητείας τους στο τιμόνι του δήμου.
 
Με επιστολή της η παράταξη «Ενωμένοι Πολίτες Δήμου Σπάρτης» έκανε γνωστό πως αποσύρει όλα τα μέλη της από τις «διακοσμητικές» -όπως τις χαρακτηρίζει- επιτροπές του δήμου, κάνοντας λόγο για μη δημοκρατικές διαδικασίες, λανθασμένες αποφάσεις και χαρακτηρίζοντας τον δήμαρχο ως «ανεύθυνο».
 
Ειδικότερα αναφέρει:
«Η παρούσα Δημοτική Αρχή, παρά τις περί του αντιθέτου πομπώδεις εξαγγελίες, για συμμετοχική δημοκρατία, αιρετών και πολιτών, στα συλλογικά όργανα και τις επιτροπές του Δήμου μας, μετά από 15 μήνες θητείας, πέταξε το προσωπείο και αποκάλυψε το πραγματικό της πρόσωπο.
 
Όλες οι διαδικασίες διαβούλευσης, διαλόγου και λειτουργίας των συλλογικών οργάνων έχουν καταστεί ανεπιθύμητες από τη Δημοτική Αρχή, αφού, κατά τα λεγόμενα του κ. Δημάρχου, μόνον όσοι υποστηρίζουν αναφανδών τις επιλογές της, χειροκροτώντας το δήθεν «θεάρεστο» έργο(;) της, επιθυμούν την πρόοδο του Δήμου μας, καθιστώντας άπαντες φέροντες αντίθετη ή απλώς διαφορετική γνώμη, ως δήθεν στρατευμένους, οι οποίοι τάχα «....ψάχνουν να βρουν προβλήματα στις λύσεις....». Άλλωστε, κατά τα ανωτέρω, η διαπίστωση αυτή είναι προφανής αφού όλοι μας βιώνουμε καθημερινά την «αρτιότητα» των λύσεων που εφαρμόζει η Δημοτική Αρχή!
 
Βεβαίως, αυτή η κατάσταση ισχύει εδώ και αρκετούς μήνες, στο μέγιστο βαθμό, και για τις Επιτροπές του Δημοτικού Συμβουλίου, προεξαρχούσης δε της πιο πρόσφατης μεθόδευσης της Δημοτικής Αρχής, σε συνεργασία με τη παράταξη του κ. Βαλιώτη, αναφορικά με τη νεοσυσταθείσα επιτροπή «Προγραμματισμού & Παρακολούθησης Τεχνικών Έργων».
 
Πιο συγκεκριμένα:
 -Την Κυριακή 01.11.2020 έλαβε χώρα σύσκεψη (με τηλεδιάσκεψη) στην οποία συμμετείχαν οι κ.κ. Δούκας, Μοιράγιας, Βαλιώτης, αντιδήμαρχοι, ειδικοί συνεργάτες, υπηρεσιακοί παράγοντες και οι ιδιώτες μελετητές, στην οποία συζητήθηκε η ανάπλαση της οδού Κ.Παλαιολόγου.
 -Τη Δευτέρα 02.11.2020 κληθήκαμε σε συνάντηση για το ίδιο θέμα, η οποία αναβλήθηκε για την επομένη ούτως ώστε να καταστεί δυνατή η παρουσία του κ. Δημάρχου.
 -Την Τρίτη 03.11.2020 (τελώντας πάντα σε πλήρη άγνοια για το ότι ήδη είχε λάβει χώρα η τηλεδιάσκεψη της Κυριακής), η παράταξή μας παρέστη στη συνάντηση εκπροσωπούμενη από τον επικεφαλής και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Νίκο Τσούκλερη, όπου με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι ο κ. Δήμαρχος, αλλά και οι μελετητές, ήταν και πάλι απόντες. Ως εκ τούτου αποχωρήσαμε, καθώς θεωρούμε πως για να διαβουλευτούμε γόνιμα επί ενός θέματος μείζονος σημασίας, όπως η ανάπλαση της οδού Κ. Παλαιολόγου, είναι απαραίτητη η παρουσία του κ. Δημάρχου και των μελετητών.
 -Την Τετάρτη 04.11.2020 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο και παρά ταύτα, ουδείς μας ενημέρωσε για κάποια νέα συνάντηση ή γενικώς για το τι μέλλει γενέσθαι σε σχέση με το συγκεκριμένο θέμα.
 -Την Πέμπτη 05.11.2020 έλαβε χώρα νέα σύσκεψη παρουσία των κ.κ. Δούκα, Βαλιώτη, Μοιράγια και λοιπών συμμετεχόντων για το ίδιο θέμα, χωρίς και πάλι να κληθούμε. Το απόγευμα της ιδίας, για πρώτη φορά λάβαμε γνώση μέσω δελτίου τύπου αναρτηθέντος στην ιστοσελίδα του Δήμου, ότι στην τηλεδιάσκεψη της Κυριακής 01.11.2020 παρουσιάστηκαν τα προσχέδια που αφορούν στην ανάπλαση του Βόρειου & Νότιου τμήματος της οδού Κ. Παλαιολόγου, τα οποία, εν συνεχεία προωθήθηκαν για τη λήψη των σχετικών αποφάσεων.
 
Τα ανωτέρω περιγραφέντα αποτελούν απλώς ένα παράδειγμα, της ποιότητας των μεθοδεύσεων της Δημοτικής Αρχής.
Δυστυχώς, οι πρακτικές αυτές δε θα μπορούσαν, παρά να επιφέρουν την αντίδρασή μας. Η παράταξή μας δε θα παράσχει το μανδύα της δημοκρατικότητας, της δήθεν συνευθύνης ή την επιθυμητή από τη Δημοτική Αρχή συνενοχή, στα αποτελέσματα του χάους το οποίο δημιουργήσατε και του οποίου ηγείστε, ούτε βεβαίως θα συνηγορήσουμε στη «θεσμοθέτηση» της νέας πρωτότυπης θέσης του «Ανεύθυνου Δημάρχου».
 
Με την παρούσα σας γνωστοποιούμε ότι, πλέον, η παράταξή μας «Ενωμένοι Πολίτες Δήμου Σπάρτης», με ομόφωνη απόφαση των Δημοτικών Συμβούλων της, αποσύρει τα μέλη της από όλες τις Επιτροπές του Δημοτικού Συμβουλίου, σεβόμενοι τους εαυτούς μας, αλλά πρωτίστως τους πολίτες του Δήμου Σπάρτης, αρνούμαστε να συμμετέχουμε σε διακοσμητικές επιτροπές και ως επικυρωτές προειλημμένων, και σε πολλές περιπτώσεις λανθασμένων, αποφάσεων.
 
Ο Δήμος Σπάρτης έχει ανάγκη μία άλλη πολιτική, μία πολιτική αλήθειας και ουσίας, η οποία θα ανοίγει δρόμους και προοπτικές. Εμείς από πλευράς μας, θα εξακολουθήσουμε να δίνουμε τον αγώνα μας στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου, πάντα με γνώμονα το συμφέρον του Δήμου και των συμπολιτών μας.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος