Τίμησαν την επέτειο του Πολυτεχνείου στη Σπάρτη (ΦΩΤΟ)

Ανακοίνωση των Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ - Το μήνυμα του ΜέΡΑ25

Τετάρτη, 18 Νοέμβριος 2020 16:13 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τίμησαν την επέτειο του Πολυτεχνείου στη Σπάρτη (ΦΩΤΟ)

Με τη συμβολική κατάθεση λίγων λουλουδιών στο ηρώο των 118 του Μονοδεντρίου, που βρίσκεται στο πάρκο ΟΤΕ στη Σπάρτη, τίμησαν συλλογικότητες της Σπάρτης τη φετινή επέτειο του Πολυτεχνείου, την Τρίτη 17/11. Παρά την καραντίνα και τους περιορισμούς για τον κορωνοϊό, τηρώντας τα μέτρα προστασίας, προχώρησαν στην ολιγόλεπτη αυτή τιμητική εκδήλωση.

Μεταξύ αυτών ήταν και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ- ΕΦΚΑ Λακωνίας, το οποίο δια του προέδρου του Βασίλη Σαραντόπουλου και του γενικού γραμματέα Στάθη Σταθόπουλου, αναφέρει σε ανακοίνωση, που εξέδωσε πριν την επέτειο, τα εξής: «47 χρόνια από το μεγάλο ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου και ο αγώνας για "Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία" όχι μόνο συνεχίζεται αλλά παραμένει επίκαιρος όσο ποτέ.

Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία σαν σωματείο δίνουμε μεγάλο αγώνα για την προστασία της υγείας μας (με ανακοινώσεις, δίκτυο αλληλοβοήθειας ανήμπορων συναδέλφων μας, παρεμβάσεις όπως στο Νοσοκομείο Σπάρτης, κλπ) για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τη ζωή μας απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης που έχει εγκληματικές ευθύνες για την τραγική εξέλιξη της πανδημίας.  

Ο αγώνας για την υγεία, πρόνοια, αξιοπρεπείς συντάξεις γίνεται πιο δυνατός όταν διεξάγεται μαζί με το εργατικό κίνημα τα σωματεία, τον λαό.

Κάνουμε δική μας υπόθεση την πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που σκοτώνουν και ξεριζώνουν τους λαούς. Το σύνθημα "Έξω το ΝΑΤΟ, Έξω οι ΗΠΑ" είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την κυβερνητική, αυταρχική απαγόρευση των εκδηλώσεων για το Πολυτεχνείο.

Η δημόσια υγεία δεν κινδυνεύει από τις εκδηλώσεις για την εξέγερση του Πολυτεχνείου αλλά έχει υπονομευτεί από την πολιτική της κυβέρνησης».

Δράση του ΜέΡΑ25
Με πλακάτ διαμαρτυρίας για τις απαγορεύσεις που επιβλήθηκαν ως προς τις φετινές  δράσεις για το Πολυτεχνείο, τίμησε την επέτειο το ΜέΡΑ25 Λακωνίας στη Σπάρτη. Μέλη του κόμματος προχώρησαν σε προβολή των συμβολικών μηνυμάτων σε σημεία όπως η κεντρική πλατεία της πόλης και το άγαλμα του Λεωνίδα.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος