Πέντε άτομα νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Σπάρτης με κορωνοϊό

Παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα - Τεστ την Παρασκευή σε Σκάλα και Ελαφόνησο

Πέμπτη, 19 Νοέμβριος 2020 14:47 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πέντε άτομα νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Σπάρτης με κορωνοϊό

Συνολικά πέντε άνθρωποι από περιοχές του νομού Λακωνίας νοσηλεύονται αυτό το διάστημα στο Νοσοκομείο Σπάρτης, έχοντας προσβληθεί από κορωνοϊό. Οι πολίτες που διαγνώστηκαν θετικοί στον Covid-19 και αποφασίστηκε η εισαγωγή τους στην ειδική διαμορφωμένη πτέρυγα του νοσοκομείου, πάντως, εμφανίζουν ήπια συμπτώματα και, για την ώρα, η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει λόγους ανησυχίας. Αυτό γνωστοποίησε ο Δ. Σπάρτης, ύστερα από επίσημη ενημέρωση που είχε από τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνία-ΝΜ Σπάρτης. «Ευχαριστούμε θερμά το Νοσοκομείο Σπάρτης και είμαστε στο πλευρό του όπου μας χρειαστεί», σημειώνει ο Δ. Σπάρτης.

Εν τω μεταξύ, την Τετάρτη 18/11, τα κρούσματα που κατεγράφησαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ανέρχονταν σε συνολικά 45 με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων, από την αρχή της πανδημίας, να φθάνει πλέον τους 1.506. Αναλυτικά, οι περιπτώσεις του ιού ανά νομό: ΠΕ Αργολίδας (2),  ΠΕ Αρκαδίας (12), ΠΕ Κορινθίας (10), ΠΕ Λακωνίας (5) και ΠΕ Μεσσηνίας (16).

Προμήθεια 1.000 rapid test
από τον Δ. Ευρώτα
Στο πλαίσιο της προστασίας της υγείας των πολιτών, ο Δ. Ευρώτα προέβη στην αγορά 1.000 rapid test ανίχνευσης του κορωνοϊού. Από αυτά, 300 διατέθηκαν στο ΚΥ Βλαχιώτη και τα υπόλοιπα θα χρησιμοποιηθούν για τη διενέργεια ελέγχων σε εργάτες γης που προσέρχονται την περίοδο αυτή στο Δήμο Ευρώτα, λόγω της επικείμενης συγκομιδής του ελαιοκάρπου. «Πρόκειται για 100% αξιόπιστα τεστ σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τις υποδείξεις της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου», αναφέρει ο Δ. Ευρώτα.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρίσκεται ήδη στην περιοχή ξεκινώντας από την Τετάρτη 18/11 -και για όσο χρειαστεί- εντατικούς ελέγχους προκειμένου να ανακοπεί εγκαίρως η διασπορά του Covid-19.

«Καλούμε όλους τους δημότες να συνεχίσουν να επιδεικνύουν υπομονή, να μη μετακινούνται άσκοπα και να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας», επισημαίνει ο Δ. Ευρώτα.

Έλεγχοι σε Σκάλα και Ελαφόνησο
Εξάλλου, στο πλαίσιο πρόληψης της διασποράς του κορωνοϊού, την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στο δημαρχείο του Δήμου Ευρώτα στη Σκάλα,  από τις 12:00 έως τις 18:00.  Όσοι πολίτες το επιθυμούν μπορούν να προσέλθουν, προκειμένου να υποβληθούν δωρεάν σε ανώδυνο τεστ ταχείας ανίχνευσης (rapid test).  Η διενέργεια των τεστ για τον κορωνοϊό θα πραγματοποιείται με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας.

Επίσης, την Παρασκευή 20/11 και ώρες 10:00-12:00, ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Νεάπολης κ. Ιωάννης Μιχαλέτος, θα πραγματοποιήσει δειγματοληπτικό έλεγχο Covid-19 με ταχεία τεστ ανίχνευσης (rapid test) στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Ελαφονήσου.

Παρακαλούνται όσοι ήλθαν τις προηγούμενες ημέρες στην Ελαφόνησο από την Αθήνα και άλλα αστικά κέντρα ή όσοι έχουν ήπια συμπτώματα ίωσης να προσέλθουν στο Ιατρείο της  Ελαφονήσου για δωρεάν έλεγχο. Απευθύνεται έκκληση για τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων και την αποφυγή συνωστισμού.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti