Μέχρι τέλος Νοεμβρίου οι αιτήσεις για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021

Τετάρτη, 25 Νοέμβριος 2020 10:01 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μέχρι τέλος Νοεμβρίου οι αιτήσεις για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021

Μέχρι τέλος Νοεμβρίου αντί του Μαρτίου όπως ίσχυε μέχρι πέρσι οι μαθητές των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ οφείλουν να καταθέσουν την αίτηση-δήλωση για τη συμμετοχή τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2021.
Σύμφωνα με τη νέα απόφαση που υπέγραψε η Υπουργός Παιδείας οι μαθητές καλούνται να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής από σήμερα 25 Νοεμβρίου έως και τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου.

Ειδικά για φέτος, οι μαθητές θα υποβάλουν την αίτηση-δήλωση, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη σχολική τους μονάδα, η οποία θα καταχωρηθεί ηλεκτρονικά.
Οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας στον σύνδεσμο «Εξετάσεις» ή στην ιστοσελίδα του λυκείου τους αναρτημένο το υπόδειγμα της αίτησης. Αφού το κατεβάσουν, το συμπληρώνουν και το αποστέλλουν ηλεκτρονικά για καταχώριση μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία στο λύκειο που φοιτούν. 

Σε περίπτωση που κάποιος μαθητής θελήσει εντός του διαστήματος υποβολής, να τροποποιήσει τη δήλωση  που υπέβαλε, τότε θα πρέπει να στείλει νέα αίτηση με την ένδειξη «ΝΕΑ ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ» με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, ζητώντας την τροποποίηση της προηγούμενης.

Σε επόμενο στάδιο και με νεότερες οδηγίες, ο μαθητής ή η μαθήτρια θα κληθεί ελέγξει την ορθότητα των στοιχείων και ότι αυτά πράγματι ανταποκρίνονται στις επιθυμίες του, θα υπογράψει και θα παραλάβει ένα αντίγραφο της Α-Δ, το οποίο και θα πρέπει φυλάξει μέχρι το τέλος των εξετάσεων.

Οι μαθητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες θα υποβάλλουν/αποστέλλουν την αίτηση-δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις από 25 ως 30 Νοεμβρίου στο λύκειό τους, χωρίς δικαιολογητικά, όπως όλοι οι μαθητές.
Σε μεταγενέστερο χρόνο, οι εν λόγω μαθητές θα υποβάλουν στα λύκειά τους επιπλέον αίτηση η οποία θα εκφράζει την επιθυμία τους για προφορική ή γραπτή εξέταση κατά περίπτωση καθώς και τα σχετικά δικαιολογητικά.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος