Μακρά η πορεία αποκατάστασης του παλαιού Πρωτοδικείου Σπάρτης

Απάντηση Κεραμέως σε Δαβάκη

Τετάρτη, 25 Νοέμβριος 2020 11:56 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μακρά η πορεία αποκατάστασης του παλαιού Πρωτοδικείου Σπάρτης

Αναλυτική ενημέρωση για την πορεία των εργασιών αποκατάστασης του Παλαιού Πρωτοδικείου Σπάρτης έλαβε πρόσφατα από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης.

Συγκεκριμένα, με απάντησή της σε σχετική ερώτηση του βουλευτή, η κ. Κεραμέως ενημερώνει ότι μετά τη δημοσίευση, στις 3 Ιουνίου 2020, του Προεδρικού Διατάγματος τροποποίησης του ρυμοτομικού σχεδίου Σπάρτης στο τμήμα του οικοδομικού τετραγώνου όπου βρίσκεται το παλαιό Πρωτοδικείο, η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου επέστρεψε το φάκελο για την έκδοση της οικοδομικής άδειας.

Το γεγονός αυτό υποχρεώνει τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας να επικαιροποιήσει τη μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης προκειμένου, μετά την ολοκλήρωσή τους και την έκδοση της άδειας δόμησης από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Σπάρτης, να προχωρήσει στη δημοπράτηση και υλοποίηση του έργου.

Η διαδικασία της επικαιροποίησης της Μελέτης και των Τευχών Δημοπράτησης βρίσκεται αυτή τη στιγμή εν εξελίξει, καθώς αναμένεται η σχετική γνωμοδότηση του Τεχνικού Συμβουλίου. Αμέσως μετά τη γνωμοδότηση του Τεχνικού Συμβουλίου η υπηρεσία θα προχωρήσει στην προκήρυξη του Διαγωνισμού ανάδειξης μελετητικού σχήματος και με την περάτωση της εκπόνησης της επικαιροποίησης της Μελέτης και των Τευχών Δημοπράτησης και της έγκρισής τους από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δυτικής Ελλάδος και το υπουργείο Παιδείας, θα υποβληθεί εκ νέου φάκελος για την έκδοση Άδειας Δόμησης στην Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Σπάρτης.

Η έκδοση της οικοδομικής άδειας είναι το τελευταίο βήμα πριν το Τεχνικό Τμήμα της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας προχωρήσει στη δημοπράτηση του έργου, με σκοπό την ανάδειξη αναδόχου εργολάβου και την υλοποίησή του.

Σχετικά με την παραπάνω ενημέρωση ο κ. Δαβάκης δήλωσε: «Η απάντηση που έλαβα από την υπουργό Παιδείας στην νέα παρέμβασή μου στη Βουλή μου δημιουργεί συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία της αποκατάστασης του Παλαιού Πρωτοδικείου της Σπάρτης». Παρόλα αυτά, το ζήτημα του χρόνου ολοκλήρωσης των ανωτέρω διαδικασιών παραμένει αδιευκρίνιστο.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος