Αποκαλύφτηκαν οι «παραγωγοί» χασισοφυτείας στον Πλάτανο Γυθείου

Τον Αύγουστο του 2019 είχε ξεσκεπαστεί η υπόθεση από την ΕΛΑΣ - Δύο Αλβανοί οι δράστες που συνελήφθησαν

Τετάρτη, 25 Νοέμβριος 2020 12:19 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αποκαλύφτηκαν οι «παραγωγοί» χασισοφυτείας στον Πλάτανο Γυθείου

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των καλλιεργητών χασισοφυτείας που είχε εντοπιστεί στις 7 Αυγούστου 2019 σε αγροτοδασική περιοχή στον οικισμό Ψαθάκια Πλατάνου του Δήμου Ανατολικής Μάνης. Στη συγκεκριμένη τοποθεσία, που βρίσκεται κοντά στο Γύθειο, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Λακωνίας, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της ΕΛΑΣ είχαν ανακαλύψει 533 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 4,1 μέτρων περίπου, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Μετά από περίπου 15 μήνες, η ΕΛΑΣ έφτασε στα «ίχνη» και την ταυτότητα των καλλιεργητών. Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 32 και 41 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν το βράδυ της Τρίτης 24/11 στο Γύθειο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου, μετά από εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν σε βάρος τους από τον κ. Ανακριτή Γυθείου, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Επιπλέον, στην κατοχή του 32χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες λαθραίου καπνού συνολικού βάρους 50,9 γραμμαρίων, καθώς και 1 μαχαίρι τύπου πεταλούδα με μήκος λάμας 9,5 εκατοστών.

Οι ποσότητες λαθραίου καπνού θα σταλούν στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να υπολογιστεί το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Γυθείου.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti