Ανάπλαση Σπάρτης: Διαφωνεί το ΤΕΕ με την εξέταση «εναλλακτικών προτάσεων»

Η προτροπή στη Δημοτική Αρχή

Πέμπτη, 26 Νοέμβριος 2020 10:17 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ανάπλαση Σπάρτης: Διαφωνεί το ΤΕΕ με την εξέταση «εναλλακτικών προτάσεων»

Την αντίθεσή της με την εισαγωγή του θέματος ανάπλασης Σπάρτης στο Δημοτικό Συμβούλιο, «ακόμη και σε επίπεδο “….εξέτασης εναλλακτικών προτάσεων…”», προβάλλει η Νομαρχιακή Επιτροπή Νομού Λακωνίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Ο λόγος είναι πως, όπως εκτιμά το ΤΕΕ «θα πρέπει να έχει επαρκώς υλοποιηθεί η διαδικασία διαβούλευσης που προβλέπεται στο πλαίσιο της εφαρμογής Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας»

Σε επιστολή προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης Σπύρο Μοιράγια, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Λακωνίας κ.  Πολυζώης Ν. Κουρκούλης αναφέρει τα εξής:

«κ. Πρόεδρε Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης

Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 23.11.2020, έχει εισαχθεί θέμα υπό τον τίτλο “Εξέταση εναλλακτικών προτάσεων της προκαταρκτικής μελέτης με τίτλο ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ (Βόρειος και Νότιος κλάδος οδού Κ. Παλαιολόγου)”.

H Νομαρχιακή επιτροπή του ΤΕΕ Λακωνίας από το 2016 εισηγηθήκαμε τη σύνταξη ενός ΣΒΑΚ ώστε στις κατευθύνσεις που θα προτείνονταν θα γίνονταν κοινωνοί οι δημότες της πόλης αφού θα είχαν προκύψει μετά από συζήτηση και διαβούλευση φορέων και πολιτών

Ως φορέας είμαστε αρωγοί για την προοπτική ανάπτυξης της Πόλης και του Δήμου και θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε θετικά προς αυτή την κατεύθυνση,  με γνώμονα τη νομιμότητα και τη σωστή τήρηση των διαδικασιών

Κατόπιν τούτων διαφωνούμε με την ανωτέρω περιγραφείσα εισαγωγή του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, ακόμη και σε επίπεδο “….εξέτασης εναλλακτικών προτάσεων…”, καθώς θα πρέπει να έχει επαρκώς υλοποιηθεί η διαδικασία διαβούλευσης που προβλέπεται στο πλαίσιο της εφαρμογής Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, όπως αυτή (η διαδικασία) οργανώνεται από τις διατάξεις του άρθρου 22 του ν. 4599 (ΦΕΚ-40/Α/4.3.19) περί “Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας”, όπως ισχύει.

Επίσης, θεωρούμε ότι για τη επιλογή και προώθηση οποιασδήποτε αρχιτεκτονικής λύσης για δημόσιο ή κοινόχρηστο χώρο με τα ειδικά χαρακτηριστικά της οδού Κωνσταντίνου Παλαιολόγου θα έπρεπε να έχει τηρηθεί η διαδικασία της υπ’ αρίθ. 26804 Υ.Α.(ΦΕΚ-1427/Β/16.06.2011) περί “Νέο(υ) Πλαισίο(υ) διενέργειας αρχιτεκτονικών διαγωνισμών και γενικά των διαγωνισμών μελετών με απονομή βραβείων”, όπως έχει συμπληρωθεί και ισχύει».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος