Κρητικός: «Να στηρίξουμε την ελιά και τον ελαιοκαλλιεργητή»

Παρασκευή, 27 Νοέμβριος 2020 18:11 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κρητικός: «Να στηρίξουμε την ελιά και τον ελαιοκαλλιεργητή»

Η 26η Νοεμβρίου έχει θεσπιστεί από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου ως την Παγκόσμια Ημέρα Ελιάς. Όπως αιτιολογήθηκε η ελιά αποτελεί «το παγκόσμιο σύμβολο ειρήνης και αρμονίας, το οποίο έχει πλέον εξαπλωθεί στις πέντε ηπείρους και συμβάλλει στη βιώσιμη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη και στη διατήρηση των φυσικών πόρων».

Το δικό του μήνυμα για αυτή την Παγκόσμια ημέρα στέλνει ο βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός, καθώς η ελιά είναι αγαθό μεγίστης σημασίας και αξίας για τη Λακωνία.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Την περίοδο που διανύουμε πολλά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελλαιοκαλλιεργητές μας και σε συνδυασμό με την ανάπτυξη της καλλιέργειας σε χώρες της ευρύτερης περιοχής της λεκάνης της Μεσογείου, με παραγωγή ελιών και ελαιολάδου με κατώτερη ποιότητα, η παγκόσμια αγορά επιλέγει με βάση την τιμή και όχι την ποιότητα.

Η ανάγκη για να βρούμε ένα ολιστικό σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης για να στηρίξουμε την ελιά και τους ελαιοκαλλιεργητές είναι επιτακτική και πάντοτε επίκαιρη. Με βάση την ενεργή συμμετοχή της ελληνικής Κυβέρνησης στη διαμόρφωση της νέας ΚΑΠ, αλλά και ειδικά με τις ενέργειες έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης την περίοδο της πανδημικής κρίσης, θεωρώ ότι βρισκόμαστε σε αυτόν το δρόμο.

α βήματα που έχουμε να κάνουμε είναι πολλά. Παράλληλα βήματα και της Κυβέρνησης και των καλλιεργητών, τα οποία θα μας οδηγήσουν σε μια εποχή όπου η καλλιέργεια θα είναι ελκυστική για κάθε Έλληνα πολίτη».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος