«Save Madagascar» με μια κίνηση ανθρωπιάς

Στηρίζουμε τον λαό που διακονεί ο Λάκωνας Επίσκοπος Πρόδρομος

Τετάρτη, 13 Ιανουάριος 2021 13:18 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Save Madagascar» με μια κίνηση ανθρωπιάς

Να προσφέρει ελπίδα, αισιοδοξία και ανακούφιση σε δοκιμαζόμενους ανθρώπους αποσκοπεί η δράση «Save Madagascar», η οποία αποτελεί μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία Κύπριων εθελοντών σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης, όπου Επίσκοπος είναι ο λακωνικής καταγωγής (από το Δαφνί) κ. Πρόδρομος. Αφορά τη συλλογή χρημάτων για την κατασκευή σχολείων, κοιτώνων και νοσοκομείων για τον χειμαζόμενο λαό της αφρικανικής χώρας.

Η δράση λαμβάνει χώρα στη νότια Μαδαγασκάρη όπου οι συνθήκες ζωής είναι πολλές φορές χειρότερες και από αυτές που όλοι ξέρουμε ότι υπάρχουν στις χώρες της Αφρικής. Προσωπικά, ως αρχιτέκτονας, φτιάχνω όλα τα σχέδια αφιλοκερδώς και με χρήματα που μαζεύουμε από κόσμο που νοιάζεται κτίζονται σε κάθε περιοχή ότι χρειάζεται. Σημειώνεται ότι η μια περιοχή από την άλλη πολλές φορές απέχει 3 ημέρες οδικώς. Αυτό σημαίνει ότι κάποια παιδιά για να πάνε σχολείο είτε πρέπει να κοιμούνται στα χωράφια δίπλα στις αίθουσες που χρησιμοποιούνται σαν 'σχολεία', είτε τις πιο πολλές φορές δεν πάνε σχολείο. Επίσης, γεννάνε οπουδήποτε αλλού εκτός από νοσοκομεία λόγω της μη ύπαρξης τέτοιων υποδομών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την επιμόλυνση των λεχώνων και σε πολλές περιπτώσεις αυτό επιφέρει το θάνατο μητέρας και νεογνού.

Το «Save Madagascar», που αυτή τη στιγμή τρέχει σαν μια δράση crowd funding για τη συγκέντρωση 30.000 ευρώ (έχει ήδη μαζευτεί το ποσό των 10.000 εκτός πλατφόρμας crowd funding) για να δημιουργηθεί το πρώτο σχολείο με κοιτώνες στην Τολιάρα (πρωτεύουσα Ελληνικής Μητρόπολης) για τη νότια Μαδαγασκάρη. Τα ποσά κατασκευής διαφέρουν κατά πολύ από κατασκευαστικά ποσά αναπτυξιακών έργων στον ανεπτυγμένο κόσμο. Ως εκ τούτου, το ποσό των 30 χιλιάδων αποτελεί ποσό ικανό για ανάπτυξη όχι μόνο ενός σχολείου,  αλλά και τμήματος μιας μαιευτικής κλινικής.

Γιατί Μαδαγασκάρη
Η εσωτερική ανάγκη για τη βελτίωση του κόσμου στον οποίο ζούμε σε συνδυασμό με την μεταλαμπάδευση του πάθους για κοινωνική προσφορά από τους παππούδες, οδήγησαν τη Μαρία Χριστοφή (αρχιτέκτονας μηχανικός) και τον Στέλιο Στυλιανού (φωτογράφος - αγιογράφος) στην αναζήτηση χώρου για κοινωνική προσφορά. «Εδώ και τρία χρόνια είχαμε προσπαθήσει να συνδεθούμε με διάφορες δράσεις και οργανώσεις που ήδη επιτελούσαν έργο στην Αφρική. Ωστόσο όλες οι συγκυρίες των καιρών πάντα οδηγούσαν στην αναβολή της συμμετοχής μας», δηλώνουν η Μαρία και ο Στέλιος και προσθέτουν: «Πριν περίπου ένα χρόνο η συνάντηση μας με τον Μητροπολίτη Πρόδρομο γέννησε την ιδέα της συμβολής και της δημιουργίας ενός ιδρύματος για τη Μαδαγασκάρη. Η περιγραφή τόσο των συνθηκών ζωής όσο και των δυσκολιών για οποιαδήποτε δράση στην περιοχή της Νοτίου Μαδαγασκάρης ενέτεινε την ιδέα αυτή. Φτάσαμε έτσι σήμερα να συζητάμε για το “Save Madagascar” και ευελπιστούμε τόσο στην ευαισθητοποίηση του κόσμου για το χώρο της δράσης αυτής όσο και στην βοήθεια του».

Για βοήθεια
Οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να βοηθήσει μπορεί μέσω
1) Δωρεάς στην πλατφόρμα με σύνδεσμο
https://gogetfunding.com/savemadagascar/
μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2021
2) Του λογαριασμού
IBAN: LT18 3250 0981 4975 1415
BIC: REVOLT21
Δικαιούχος: PANAGIOTIS KATSOULIS
Διεύθυνση δικαιούχου: Holly Monastery Agioi Anargirou, Parnonos, Sparta, P.B. 74, 23100, Greece, Sparta, GR
Τηλέφωνο δικαιούχου: +30 6980524257

Στοιχεία επικοινωνίας
Μαρία Χριστοφή: +357 99814969
Στέλιος Στυλιανού: +357 96321016
Κωνσταντίνος Στυλιανού: +30 6992196938
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
facebook: Save Madagascar

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος