«Σαφάρι» της ΕΛΑΣ με 16 συλλήψεις στη Λακωνία

Συνολικά 55 σε όλη την Πελοπόννησο

Τετάρτη, 13 Ιανουάριος 2021 14:01 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Σαφάρι» της ΕΛΑΣ με 16 συλλήψεις στη Λακωνία

Μία ακόμα εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12/1 στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών. Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.  

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 1.054 άτομα, εκ των οποίων τα 821 ήταν ημεδαποί και 233 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 550 οχήματα.  Επιπλέον, προσήχθησαν 87 άτομα, από τα οποία 45 ήταν ημεδαποί και 42 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 55   άτομα.

Στη Λακωνία συνελήφθησαν 16 άτομα κι ειδικότερα: Τρείς ημεδαποί για ναρκωτικά, δύο  ημεδαποί για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας κι έντεκα αλλοδαποί οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης βεβαιώθηκαν συνολικά 157 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, μία παράβαση του Υγειονομικού κανονισμού και 37 παραβάσεις για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού, ενώ κατασχέθηκαν: Στην Αργολίδα μικροποσότητα ηρωίνης, στη Λακωνία ποσότητες κάνναβης 9,5  γραμμαρίων και στη Μεσσηνία ένα όχημα, ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους 104,8 γραμμαρίων, ποσότητες ηρωίνης συνολικού βάρους 7,7 γραμμαρίων, 14 ναρκωτικά δισκία, 57 σπόρους κάνναβης, 2 κινητά τηλέφωνα, ζυγαριά ακριβείας και εξοπλισμός εσωτερικής καλλιέργειας ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti