Ξεκινούν οι εμβολιασμοί του πληθυσμού στους Μολάους

Πρώτοι οι άνθρωποι άνω των 85 ετών

Πέμπτη, 14 Ιανουάριος 2021 13:10 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ξεκινούν οι εμβολιασμοί του πληθυσμού στους Μολάους

Ως δεύτερος πόλος του Εθνικού Συστήματος Υγείας στη Λακωνία, η Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων συμμετέχει ενεργά στην εθνική εκστρατεία εμβολιασμού. Έχοντας ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του προσωπικού του Νοσοκομείου, το Σάββατο 16/1 θα γίνει η πρεμιέρα του εμβολιασμού για άτομα άνω των 85 ετών.

Δίνοντας το «παρών» στην πρώτη γραμμή της μάχης έναντι του Covid-19, η μονάδα Υγείας θα λειτουργήσει και ως εμβολιαστικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής, επισημαίνει ο διοικητής του Νοσοκομείου Μολάων κ. Κωνσταντίνος Κορωνιός.

Οι πολίτες οι οποίοι θα παραπέμπονται μέσω της εφαρμογής του Υπουργείου στο εμβολιαστικό κέντρο των Μολάων, θα προσέρχονται για τον εμβολιασμό, επιδεικνύοντας το SMS που έχουν παραλάβει στο κινητό τους.

Το εμβολιαστιακό κέντρο που αναπτύχθηκε στον περιβάλλοντα χώρο της Νοσηλευτικής Μονάδας Μολάων ειδικά για αυτό το σκοπό, υλοποιήθηκε με δωρεά των οικίσκων από το Δήμο Μονεμβασίας. «Ένα προσωπικό ευχαριστώ στον δήμαρχο Ηρακλή Τριχείλη για την υποστήριξη και τη συνεργασία», επισημαίνει ο κ. Κορωνιός.

Νέα καρδιολόγος
Συνεχίζεται η ενίσχυση της Νοσηλευτικής Μονάδας Μολάων με ιατρικό προσωπικό. Πλέον, υπάρχει πλήρης καρδιολογική εφημεριακή κάλυψη με τρεις υπηρετούντες ιατρούς, για πρώτη φορά από την ίδρυση του Νοσοκομείου.

Τη Δευτέρα 11/1, η μονάδα υποδέχτηκε τη νέα ιατρό Καρδιολογίας Μ. Βλαχοπούλου η οποία ανέλαβε άμεσα υπηρεσία. «Της ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο της», αναφέρει ο κ. Κορωνιός και συμπληρώνει: «Συνεχίζουμε την βάσει προγραμματισμού στελέχωση του Νοσοκομείου μας, αναβαθμίζοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους πολίτες».

Ο απολογισμός ενός έτους
Εν τω μεταξύ, στις 9/1/2021 συμπληρώθηκε ένας χρόνος για τον Κ. Κορωνιό στη διοίκηση του Νοσοκομείου Μολάων. «Σε μόλις 12 μήνες, δουλεύοντας σκληρά και συστηματικά, υλοποιήσαμε έργο δεκαετίας στη Ν.Μ Μολάων», σημειώνει ο κ. Κορωνιός, παραθέτοντας τον απολογισμό έργου και δράσεων που έλαβαν χώρα το παραπάνω διάστημα:
- Προσλήψεις 45 ατόμων ιατρικού, νοσηλευτικού & λοιπού προσωπικού, που αντιστοιχούν σε 40% αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού
- Προκήρυξη όλων των κενών ιατρικών θέσεων, ήτοι 16 μόνιμων ιατρών όλων των ειδικοτήτων
- Προκήρυξη 12 θέσεων επικουρικών ιατρών, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό των εγκεκριμένων θέσεων σε 28 Ιατρούς
- Έγκριση απόκτησης αξονικού τομογράφου
- Εκσυγχρονισμό του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του Νοσοκομείου μέσω ΕΣΠΑ, αξίας  572.482€ για τη Ν.Μ. Μολάων και συνολικά 1.922.764€ για το Γ.Ν. Λακωνίας
- Εξασφάλιση δωρεών που ξεπερνούν το ποσό των 90.000€!
- Διαμόρφωση και αποκατάσταση όλων των εξωτερικών χώρων και των χώρων πρασίνου
- Ελαιοχρωματισμό εξωτερικών και εσωτερικών χώρων
- Πλήρη ανακατασκευή των WC και των προσβάσεων ΑΜΕΑ
- Βράβευση από τον υπουργό Υγείας για το υψηλότερο ποσοστό αντιγριπικού εμβολιασμού στην 6η ΥΠΕ
- Αποκατάσταση σήμανσης & φωτεινών επιγραφών
- Σύγχρονες & καινοτόμες δράσεις υηλεϊατρικής, εξασφαλίζοντας δωρεάν ιατρική φροντίδα στους κατοίκους των  απομακρυσμένων περιοχών της Λακωνίας
- Υποστήριξη του αγροτικού κόσμου της περιοχής, μέσω της διενέργειας τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid
- Δημιουργία νέου, σύγχρονου εξεταστηρίου Covid-19 στον εξωτερικό χώρο του Νοσοκομείου
- Δημιουργία ξεχωριστής πτέρυγας ύποπτων περιστατικών
- Στέγαση του αρχείου της Ν.Μ. Μολάων, αποκαθιστώντας μια εκκρεμότητα 20+ ετών.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος