Πρεμιέρα εμβολιασμών στον γενικό πληθυσμό της Λακωνίας

Αρχικά για άτομα άνω των 85 ετών - Τι αναφέρει η Εύη Παπαγεωργίου

Πέμπτη, 14 Ιανουάριος 2021 17:56 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πρεμιέρα εμβολιασμών στον γενικό πληθυσμό της Λακωνίας

Πανέτοιμες είναι οι υγειονομικές μονάδες της Λακωνίας για την έναρξη των εμβολιασμών έναντι του κορωνοϊού στον γενικό πληθυσμό.

Από τη διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας Εύη Παπαγεωργίου, ανακοινώθηκε πως το Σάββατο 16 Ιανουαρίου ξεκινάει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού για άτομα άνω των 85 ετών στις Νοσηλευτικές Μονάδες Σπάρτης και Μολάων.

Ειδικότερα αναφέρει: «Το Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες, έχει ήδη αναπτύξει τρεις εμβολιαστικές γραμμές, εκ των οποίων δύο στη Νοσοκομειακή Μονάδα Σπάρτης και μία  στη Ν.Μ. Μολάων, οι οποίες θα ξεκινήσουν να λειτουργούν το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021».

Και οι τρεις εμβολιαστικές γραμμές βρίσκονται εκτός των κεντρικών κτιρίων των μονάδων Σπάρτης και Μολάων.

Για τη Νοσηλευτική Μονάδα Σπάρτης, ο χώρος εμβολιασμού διαμορφώθηκε στην κεντρική πύλη του Νοσοκομείου, στον προκατασκευασμένο οικίσκο (isobox).

Για τη Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων, ο χώρος εμβολιασμού διαμορφώθηκε στον προκατασκευασμένο οικίσκο απέναντι από τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.

Παράλληλα, σύμφωνα με την κ. Παπαγεωργίου, «το υγειονομικό προσωπικό το οποίο στελεχώνει την εμβολιαστική ομάδα, τηρεί όλα τα προβλεπόμενα αυστηρά μέτρα ατομικής προστασίας, ενώ έχει ελεγχθεί για την ανίχνευση του ιού Sars Cov – 2, όπως και όλο το προσωπικό του φορέα.

Είμαστε βέβαιοι ότι με ασφάλεια, συνέπεια και πρόγραμμα θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί του πληθυσμού και στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, όπως σε όλη την χώρα».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος