«Να επαναλειτουργήσει άμεσα η λαϊκή αγορά Σπάρτης»

Επιστολή των πωλητών λαϊκών αγορών Ν. Λακωνίας

Δευτέρα, 18 Ιανουάριος 2021 12:37 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Να επαναλειτουργήσει άμεσα η λαϊκή αγορά Σπάρτης»

Τη δυσαρέσκειά τους εκφράζουν οι  πωλητές λαϊκών αγορών του νομού Λακωνίας για την αναστολή της λειτουργίας της λαϊκής αγοράς Σπάρτης, λόγω του τοπικού αυστηρού lockdown που έχει επιβληθεί στο δήμο.

Το Δ.Σ. του συλλόγου ζητά την επαναλειτουργία των λαϊκών τηρώντας όλα τα μέτρα προφύλαξης ενώ ζητά από την περιφερειακή και τις δημοτικες αρχές του νομού, να στηρίξουν το αίτημά τους.
 
Αναλυτικά αναφέρουν:
 
«Για άλλη μια φορά στο ίδιο έργο θεατές.
  Όλους αυτούς τους μήνες από την έξαρση της πανδημίας ο κλάδος των παραγώγων των λαϊκών αγορών όλης της χώρας αλλά και στην Λακωνία έχουμε υποστεί μεγάλη καταστροφή με αποτέλεσμα να μειώνουμε όλο και περισσότερο την παράγωγη μας για τον λόγο του ότι μένουν αδιάθετα τα προϊόντα μας.
 
Για όλη αυτή την κατάσταση την ευθύνη την έχει εξ ολοκλήρου η κυβέρνηση η όποια δεν πήρε κανένα μετρό στήριξης αλλά ούτε ουσιαστικά μετρά πρόληψης για την δημόσια υγεία.
Βλέπουμε όμως για άλλους κλάδους όπως τα μεγάλα supermarket έκαναν και κάνουν τα στραβά μάτια.
 
Επέβαλε στις λαϊκές μείωση του αριθμού των παραγώγων στη συμμέτοχη τους στη λαϊκή και το πιο ακραίο το κλείσιμο της λειτουργίας αυτών όπως συνέβη τώρα και στην Σπάρτη με την δικαιολογία του συνωστισμού όπου την ιδία ώρα στα super market γίνεται το αδιαχώρητο χωρίς ουσιαστικά μετρά προφύλαξης.
Οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών από την πρώτη στιγμή της έξαρσης της πανδημίας τηρούμε και θα τηρούμε όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα διαφυλάσσοντας την δίκια μας υγεία αλλά και την δημόσια.
 
Το Δ.Σ. του συλλόγου μας παραγώγων πωλητών λαϊκών αγορών νομού  Λακωνίας καλεί όλους τους συναδέλφους σε αυτή την κίνηση της κυβέρνησης που είναι σε βάρος τους να μην υποκύψουν και να παλέψουν για την ομαλή λειτουργιά των λαϊκών με όλα τα μετρά υγιεινής. Στην κατεύθυνση αυτή έχουμε την στήριξη και των καταναλωτών.
   
Επίσης θέλουμε την στήριξη από την περιφερειακή αρχή καθώς και από τους δήμους του νομού μας στην προώθηση του αιτήματος μας για ανοιχτές αγορές με όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής καθώς και την αποζημίωση του χαμένου εισοδήματος μας.»

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia