Επανεκκινεί την Τετάρτη η λαϊκή αγορά Σπάρτης

Τα αυστηρά μέτρα που θα ισχύουν - Τι δηλώνει ο Σύλλογος Παραγωγών-Πωλητών Λαϊκών Αγορών Λακωνίας

Δευτέρα, 01 Φεβρουάριος 2021 16:45 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Επανεκκινεί την Τετάρτη η λαϊκή αγορά Σπάρτης

Μετά από διάστημα 20 ημερών που είχε τεθεί σε «πάγωμα» λειτουργίας, λόγω των αυστηρότερων μέτρων που επιβλήθηκαν στον Δ. Σπάρτης από τις 14 Ιανουαρίου, η λαϊκή αγορά Σπάρτης επιστρέφει στη διάθεση του καταναλωτικού κοινού, αρχής γενομένης την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου και στη συνέχεια το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τις παραπάνω διατάξεις θα λειτουργεί και ο τομέας διατροφικών προϊόντων και ο βιομηχανικός τομέας.

 Ο Δ. Σπάρτης απευθύνει έκκληση στους πωλητές και καταναλωτές για την τήρηση των μέτρων προστασίας της Δημόσιας Υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού:
− Απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων.
− Υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας από πωλητές και καταναλωτές/ κοινό.
− Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε 5 μέτρα.

Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση μη τήρησης των μέτρων της ανωτέρω ΚΥΑ (άρθρο 6) επιβάλλονται κυρώσεις ανάλογα με το βαθμό διακινδύνευσης της δημόσιας υγείας.

Συγκεκριμένα:
- Για τη μη τήρηση των αποστάσεων των πάγκων προβλέπεται για την 1η παράβαση διοικητικό πρόστιμο 1.500 ευρώ και αναστολή δραστηριότητας για 15 ημερολογιακές ημέρες
- Για τα φυσικά πρόσωπα που δεν τηρούν την υποχρέωση χρήσης μάσκας, τους κανόνες τήρησης αποστάσεων επιβάλλεται για κάθε παράβαση διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ.

«Εφιστούμε την προσοχή όλων για την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων για τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς. Για την πρόληψη της μεταδοτικότητας, από πλευράς δήμου θα ληφθεί μέριμνα για τη διενέργεια ελέγχων για την τήρηση των μέτρων της ανωτέρω ΚΥΑ», αναφέρει ο Δ. Σπάρτης.

Ικανοποίηση στον Σύλλογο Παραγωγών
και Πωλητών Λαϊκών Αγορών Λακωνίας
Η λύση στο πρόβλημα αναστολής λειτουργίας της λαϊκής αγοράς βρέθηκε ύστερα από επίμονες προσπάθειες του Συλλόγου Παραγωγών-Πωλητών Λαϊκών Αγορών νομού Λακωνίας (ΓΑΙΑ) και τις συντονισμένες ενέργειες της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Λαϊκών Αγορών, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος ο λακωνικός σύλλογος.

Σύμφωνα λοιπόν με το καινούριο (ΦΕΚ) 341 τεύχος β' της 29 Ιανουαρίου 2021, οι λαϊκές όλης της χώρας μπορούν να λειτουργήσουν με τα ισχύοντα μέτρα υγειονομικής προστασίας και την τήρηση των αποστάσεων για την ομαλή λειτουργία της λαϊκής.

Το ΔΣ του Συλλόγου Παραγωγών και Πωλητών Λαϊκών Αγορών Λακωνίας (ΓΑΙΑ) καλεί τους καταναλωτές που τροφοδοτούνται από τη λαϊκή αγορά να συμμετάσχουν σε αυτήν, αρχής γενομένης από την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021. Συστήνοντας την τήρηση των μέτρων περί αποφυγής συνωστισμών (απόσταση 2 μέτρων ανά άτομο, συμμετοχή στο πάγκο έως 2 άτομα).

Ο σύλλογος σημειώνει δε  πως «αν λειτουργήσουμε όλοι μαζί τηρώντας αυτά τα μέτρα, θα καταφέρουμε να λειτουργήσουμε άψογα, όπως ήδη λειτουργούσαμε έως τώρα και θα αποφύγουμε τυχόν επανάληψη του κλεισίματος της αγοράς.

Στην προσπάθεια αυτή, ο σύλλογος μας θα πάρει επιπρόσθετα μέτρα προστασίας για την τήρηση των απαιτούμενων μέτρων για τη διασπορά του COVID-19 και θα θέλαμε από τους καταναλωτές να δείξουν υπευθυνότητα και κατανόηση στη προσπάθειά μας αυτή».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών