Εξαιρετικά ικανοποιημένος ο Νίκας από τη συνάντηση με Βορίδη

Τρίτη, 02 Φεβρουάριος 2021 12:22 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εξαιρετικά ικανοποιημένος ο Νίκας από τη συνάντηση με Βορίδη

Οι μεταρρυθμίσεις στην Αυτοδιοίκηση που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, ο νέος εκλογικός νόμος και εν γένει αυτοδιοικητικά θέματα απασχόλησαν την μακρά συνάντηση που είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας -και με την ιδιότητά του ως πρόεδρος της επιτροπής θεσμών της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ)- με τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη.

Ο περιφερειάρχης, ο οποίος δήλωσε εξαιρετικά ευχαριστημένος από τα αποτελέσματα της συνάντησης -η οποία θα επαναληφθεί σύντομα-, έθεσε στον υπουργό μεταξύ άλλων τα θέματα δυσλειτουργίας που προκαλεί το υφιστάμενο σήμερα θεσμικό πλαίσιο στις Περιφέρειες, ιδιαίτερα σε όσες δεν έχουν πλειοψηφία στο περιφερειακό τους συμβούλιο, με συνέπεια να προκύπτουν δυσχέρειες στην ουσιαστική λειτουργία τους.

«Ως Επιτροπή Θεσμών της ΕΝΠΕ, σημείωσε ο Π. Νίκας, έχουμε φτάσει στο σημείο της νομοτεχνικής επεξεργασίας σχετικά με το ποια σημεία του τωρινού θεσμικού πλαισίου πρέπει να μεταβληθούν».

Σημειώνεται, παράλληλα, ότι μεταξύ άλλων θεμάτων, ο περιφερειάρχης έθεσε με ιδιαίτερη έμφαση στον υπουργό το ζήτημα της επιπλέον μοριοδότησης των κατοίκων της Μεγαλόπολης -όσον αφορά τους διαγωνισμούς μέσω ΑΣΕΠ-, για το οποίο ο Μ. Βορίδης διαβεβαίωσε με κατηγορηματικό τρόπο τον Π. Νίκα ότι θα γίνει πράξη.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia