Σε πυραυλακάτους του Ναυτικού τα ονόματα των ηρώων των Ιμίων

Τρίτη, 02 Φεβρουάριος 2021 12:23 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σε πυραυλακάτους του Ναυτικού τα ονόματα των ηρώων των Ιμίων

Με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος ανακοίνωσε πως οι τρεις νέοι πυραυλάκατοι που ναυπηγεί το Πολεμικό Ναυτικό θα πάρουν τα ονόματα των τριών ηρώων των Ιμίων.

Πιο συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Κυριακής 31 Ιανουαρίου, ο ΥΠΕΘΑ ανέφερε πως: «Τον Αύγουστο το Πολεμικό Ναυτικό - Hellenic Navy παρέλαβε την 6η Πυραυλάκατο που ναυπηγήθηκε από ελληνικά χέρια στα “Ναυπηγεία Ελευσίνας”. Το όνομα αυτής “ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ”.

Η 7η ΤΠΚ που θα παραδοθεί εντός του 2021 θα φέρει το όνομα  “ΒΛΑΧΑΚΟΣ”, εις μνήμη του Μανιάτη αξιωματικού.

Το επόμενο πλοίο αυτού του βεληνεκούς θα ονομαστεί “ΓΙΑΛΟΨΟΣ”. Και τα τρία πλοία του ΠΝ θα πλεύσουν μια μέρα στο Αιγαίο υπερασπίζοντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, όπως θα το ήθελαν οι 3 ΗΡΩΕΣ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών