«Αρχαιολογική ταυτότητα» με λακωνικά στοιχεία στον αυτοκινητόδρομο

Πως εξετάζεται η αναγραφή λακωνικών περιοχών στις πινακίδες του «Μορέα»

Τρίτη, 02 Φεβρουάριος 2021 13:58 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Αρχαιολογική ταυτότητα» με λακωνικά στοιχεία στον αυτοκινητόδρομο

Το θέμα της ελλιπούς αναγραφής της Σπάρτης, καθώς και άλλων προορισμών της Λακωνίας, όπως το Γύθειο, η Μονεμβασιά, ο Μυστράς, η Νεάπολη, η Αρεόπολη και η Ελαφόνησος στις πληροφοριακές πινακίδες του αυτοκινητοδρόμου «Μορέας», συζήτησαν ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός και ο γενικός διευθυντής Συγκοινωνιών του Υπουργείου Υποδομών Γιάννης Καρνέσης.

Ο κ. Καρνέσης ενημέρωσε τον κ. Κρητικό ότι θα συνεδριάσουν οι αρμόδιες επιτροπές και θα αποφανθούν επί του θέματος, σημειώνοντας ότι «όντως η Σπάρτη, όπως και κάθε πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας θα έπρεπε να αναγράφεται στις πληροφοριακές πινακίδες των αυτοκινητοδρόμων».

 Ο κ. Κρητικός συγκεκριμένα αιτήθηκε να αναγραφεί η Σπάρτη στην έξοδο από τον αυτοκινητόδρομο «Ολυμπία Οδός» στον αυτοκινητόδρομο «Μορέας» και στην έξοδο προς Σπάρτη, στο Λεύκτρο, να αναγραφούν σε καφέ πινακίδα, οπωσδήποτε ο Μυστράς, η Μονεμβάσια και η Αρεόπολη.

Με αφορμή την πρόταση του Ν. Κρητικού, ο Ι. Καρνέσης σημείωσε ότι όντως η διοίκηση του αυτοκινητροδρόμου «Μορέας» σκέφτεται να δώσει και μία «αρχαιολογική ταυτότητα» στον οδικό άξονα, τοποθετώντας καφέ πινακίδες, οι οποίες και θα σημειώνουν τους ιστορικά φορτισμένους τόπους της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

«Με την ταύτιση των απόψεων περί αναγραφής των ιστορικών προορισμών στο πλαίσιο της πρόσκτησης “αρχαιολογικής ταυτότητας”, είναι δεδομένο ότι θα δούμε κι άλλους προορισμούς της Λακωνίας αναγράφονται στις πινακίδες του αυτοκινητοδρόμου “Μορέας”», σημειώνει ο κ. Κρητικός.

synantisi Kritikou gg Ypodomwn

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών