Π. Νίκας: «Μιλάμε επίσημα για φυσικό αέριο και στη Σπάρτη»

Εξασφαλίζει 20 εκ. ευρώ από την ΕΕ η Περιφέρεια για το ενεργειακό έργο

Τρίτη, 02 Φεβρουάριος 2021 17:04 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Π. Νίκας: «Μιλάμε επίσημα για φυσικό αέριο και στη Σπάρτη»

Το διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας επισκέφθηκε το απόγευμα της Τρίτης 2 Φεβρουαρίου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, προκειμένου να υπογράψει συμβάσεις έργων ύψους άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ. 

Πριν την υπογραφή των ανωτέρω συμβάσεων, ο Π. Νίκας αναφέρθηκε σε σημαντικά ζητήματα που φαίνεται πως βρίσκουν τη λύση τους στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
  Όπως αποκάλυψε ο Π. Νίκας, «κατορθώσαμε και λάβαμε έγκριση 20 εκ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το φυσικό αέριο στην περιφέρειά μας. Οπότε, πλέον μιλάμε επίσημα για φυσικό αέριο και στη Σπάρτη. Σε 20 μέρες θα συναντηθώ με τον νέο υπουργό Ενέργειας και θα σας ενημερώσω περαιτέρω».

Ακόμα, ο περιφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις τελικές υπογραφές που μπήκαν έπειτα από ενάμιση χρόνο στο έργο κεντρικής διαχείρισης απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΤ, ενώ -όπως επεσήμανε- σε πέντε μέρες παραδίδεται το τελικό σχέδιο κατασκευής των 3 μονάδων μεταφόρτωσης. Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, τα εργοστάσια θα είναι έτοιμα σε 2 χρόνια από τώρα. Σε 10 μήνες από σήμερα η εταιρεία θα μπορεί να παραλαμβάνει σκουπίδια, ενώ σύμφωνα με τον κ. Νίκα, «κάνουμε προσπάθειες στις κόκκινες περιοχές να απομακρυνθούν τα σκουπίδια πριν από το καλοκαίρι».

Τέλος, ο Π. Νίκας υπογράμμισε πως οι συζητήσεις της Περιφέρειας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχαν γόνιμο αποτέλεσμα. Ειδικότερα, όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης, «καταφέραμε να προωθήσουμε την επανεκκίνηση της σιδηροδρομικής γραμμής μέχρι το Ναύπλιο. Βασική προϋπόθεση ανάπτυξης της περιφέρειάς μας είναι το σιδηροδρομικό του δίκτυο».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών