95 τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στη Λακωνία

Τα στοιχεία που παρουσίασε ο Σωτ. Τσιόδρας για τον νομό - Ακόμα 5 διαγνώσεις ανακοινώθηκαν την Τετάρτη

Τετάρτη, 03 Φεβρουάριος 2021 17:56 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
95 τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στη Λακωνία

Αυστηρή σύσταση για τήρηση των μέτρων προστασίας έναντι του κορωνοϊού και επαγρύπνηση από την Πολιτεία και τους πολίτες απηύθυνε από τη Βουλή ο Σωτήρης Τσιόδρας. Μιλώντας από βήμα ενώπιον των μελών της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο Καθηγητής λοιμωξιολογίας προειδοποίησε πως τα ποσοστά των παραλλαγών του ιού είναι υψηλά και αγγίζουν το 40%. Σύμφωνα με τον ίδιο, το δεύτερο κύμα της πανδημίας στη χώρα μας ήταν διαφορετικό από το πρώτο, καθώς διαπιστώθηκαν κι εσωτερικές μεταλλάξεις. Όπως δήλωσε ο κ. Τσιόδρας, «αν επικρατήσει στην πατρίδα μας το Variant (μετάλλαξη) έχουμε πρόβλημα πιθανόν μέχρι τις αρχές Μαρτίου. Γι’ αυτό θα πρέπει να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση και να τηρούμε τα μέτρα», τόνισε χαρακτηριστικά, εκτιμώντας πως τα κρούσματα μπορεί να αγγίξουν τα 7.000 με 8.000 σε εβδομαδιαία βάση. Ο Καθηγητής ισχυρίστηκε ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται μια αύξηση 80 με 100 εισαγωγών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Η επιδημιολογική εικόνα στη Λακωνία
Στη Λακωνία, σύμφωνα με τους πίνακες που παρουσίασε ο Σωτήρης Τσιόδρας, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 95 ενεργά κρούσματα κορωνοϊού, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των θετικών διαγνώσεων της τελευταίας εβδομάδας είναι τα 46 έτη.

Ο μέσος όρος μολύνσεων των τελευταίων 7 ημερών στον νομό ήταν 10 κρούσματα/100.000 πληθυσμού και το τελευταίο 14ημερο ανήλθε σε 125,6/100.000. Ο ρυθμός διακύμανσης των περιπτώσεων του ιού παρουσιάζει αύξηση κατά 28,57% στη Λακωνία.

Σημειώνεται πως την Τετάρτη ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 5 επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Λακωνία ανάμεσα στα 1.151 σε όλη τη χώρα.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών