«Διαχείριση άγχους σε καταστάσεις κρίσεως»

Βιωματικό σεμινάριο για επαγγελματίες Υγείας από το Κέντρο «Δίαυλος»

Πέμπτη, 04 Φεβρουάριος 2021 12:48 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Διαχείριση άγχους σε καταστάσεις κρίσεως»

Ζούμε σε μία εποχή όπου επικρατεί μεγάλη συχνότητα κρίσεων και οξέων επεισοδίων κρίσεων, με αποκορύφωμα την πανδημία του κορωνοϊού που μαστίζει τους τελευταίους μήνες όλον τον πλανήτη και τη χώρα μας. Όπως επισημαίνει το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Λακωνίας «Δίαυλος», «ως κρίση ορίζεται μία οξεία διατάραξη της ψυχολογικής ομοιόστασης, στην οποία οι συνήθεις μηχανισμοί αντιμετώπισης που διαθέτει το άτομο αποτυγχάνουν και υπάρχουν ενδείξεις δυσφορίας και διαταραχής στη λειτουργικότητά του. Η κύρια αιτία μιας κρίσης είναι ένα έντονα στρεσογόνο, τραυματικό ή απειλητικό γεγονός σε συνδυασμό με την αδυναμία του ατόμου να το διαχειριστεί με τους προγενέστερους μηχανισμούς αντιμετώπισης».

Ο «Δίαυλος» προσθέτει πως «οι άνθρωποι που εργάζονται στο χώρο της υγείας είναι κατεξοχήν αυτοί που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της κρίσης και χρειάζονται διπλή υποστήριξη: αφενός για να διαχειριστούν τα δικά τους πρωτόγνωρα  συναισθήματα μπροστά στο γεγονός ή τη συνθήκη που βιώνεται ως απειλή, αφετέρου για να στηρίξουν τους ανθρώπους που βρίσκονται σε κρίση και αναζητούν την επαγγελματική βοήθειά τους».

Αναγνωρίζοντας τις ανάγκες αυτές, το Κέντρο «Δίαυλος» διοργανώνει βιωματικό σεμινάριο για επαγγελματίες Υγείας, βασισμένο στην καταξιωτική συστημική διερεύνηση με θέμα «Διαχείριση άγχους σε καταστάσεις κρίσεως». Συντονίστριες είναι η Ιωάννα Παπαδοπούλου, ψυχολόγος και η Ασπασία Γκουντούνα, κοινωνική λειτουργός, ενώ η δράση υλοποιείται σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ)

Το σεμινάριο θα πραγματοποιείται διαδικτυακά μέσω της ηλεκτρονική πλατφόρμας zoom, κάθε Τρίτη και ώρα 16:00 -19:00, με πρώτη συνάντηση την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί σε 8 εβδομαδιαίες συναντήσεις. Παρόλο που οι συναντήσεις θα είναι διαδικτυακές, το σεμινάριο θα έχει -όπως προαναφέρθηκε- έντονα βιωματικό χαρακτήρα. Στο σεμινάριο θα μπορούν να συμμετάσχουν μέχρι 25 άτομα.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή μέσω email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., αναγράφοντας ονοματεπώνυμο, ειδικότητα, τηλέφωνο επικοινωνίας και e-mail στο οποίο θα αποστέλλεται το link για τη σύνδεση με το zoom. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου 2021. Επισημαίνεται πως θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia