Δ. Σπάρτης για δομή φιλοξενίας: «Τακτοποιούν έγγραφα για να αποχωρήσουν οριστικά από τη Σπάρτη»

Παρασκευή, 05 Φεβρουάριος 2021 13:41 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δ. Σπάρτης για δομή φιλοξενίας: «Τακτοποιούν έγγραφα για να αποχωρήσουν οριστικά από τη Σπάρτη»

«Ανακριβέστατα» χαρακτηρίζει δημοσιεύματα σε τοπικά ΜΜΕ ο Δήμος Σπάρτης, για το γεγονός πως «δήθεν έφθασαν στη Σπάρτη πούλμαν με νέους μετανάστες, που προκάλεσαν αναστάτωση σε (πολύ λίγους, ευτυχώς) συμπολίτες μας», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η Δημοτική Αρχή τονίζει πως «θα θέλαμε για την αποκατάσταση της αλήθειας να επισημάνουμε τα εξής:
-  Ο αριθμός των “Δικαιούχων Διεθνούς Προστασίας” που φιλοξενούνται στο Sparta Inn, έχει μειωθεί από τους 300 που ήταν πριν έξι μήνες, στους 240 σήμερα.
- Τα πούλμαν ήρθαν με σκοπό να παραλάβουν τμηματικά τους φιλοξενούμενους για να τους μεταφέρουν στην Αθήνα, προκειμένου να τακτοποιήσουν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και να αποχωρήσουν οριστικά από το Sparta Inn και συνεπώς από τον δήμο μας.

Στην ανακοίνωση του Δ. Σπάρτης, επίσης, υπογραμμίζεται πως «ύστερα από την, δύο φορές, παρέμβαση του δημάρχου Σπάρτης κ. Πέτρου Δούκα, κατά την διαμαρτυρία των φιλοξενουμένων στο “Sparta Inn”, συμφωνήθηκε με την εκπρόσωπο του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) να αναλάβει ο Οργανισμός την ασφαλή ομαδική μεταφορά των ενδιαφερομένων στην Αθήνα για την διεκπεραίωση των ταξιδιωτικών τους εγγράφων και την αναχώρησή τους από τη Σπάρτη.

Ο Δήμος Σπάρτης τους εύχεται Καλή Συνέχεια στη νέα τους ζωή».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia