Δεν βγαίνει από το lockdown η Σπάρτη!

Μία ακόμα εβδομάδα παράταση στα «κόκκινα» μέτρα - 77 τα ενεργά κρούσματα στην περιοχή

Παρασκευή, 05 Φεβρουάριος 2021 19:56 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δεν βγαίνει από το lockdown η Σπάρτη!

Την 4η κατά σειρά παράταση του αυστηρότερου lockdown που έχει επιβληθεί στον Δ. Σπάρτης από τις 14 Ιανουαρίου 2021 γνωστοποίησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ύστερα από σχετική εισήγηση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας.

Ειδικότερα, τα επιπλέον περιοριστικά μέτρα που ισχύουν έως τη Δευτέρα 8/2 επιμηκύνονται για μία ακόμα εβδομάδα, ήτοι έως τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου και ώρα 6:00 το πρωί.

Έτσι, ο Δ. Σπάρτης, που την Κυριακή 7/2 θα συμπληρώσει 25 ημέρες σε «κόκκινο» επίπεδο, θα παραμείνει σε αυτό συνολικά 32 ημέρες (έως την Κυριακή 14/2).

Όπως είπε ο Ν. Χαρδαλιάς παρατηρείται αύξηση του ιικού φορτίου στον Δ. Σπάρτης. Χαρακτηριστικό είναι ότι στις 14/1/2020 υπήρχαν 53 ενεργές περιπτώσεις κορωνοϊού, ενώ σήμερα καταγράφονται 77 ενεργά κρούσματα.

9 νέα κρούσματα
στη Λακωνία
Εξάλλου, την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ακόμα 9 επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Λακωνία, ενώ 3 περιπτώσεις του ιού είχαν καταγραφεί την Πέμπτη 4/2 και 5 την Τετάρτη 3/2.

Υπενθυμίζεται, ακόμα, πως σε ελέγχους που διενεργήθηκαν στην πλατεία Ξηροκαμπίου εντοπίστηκαν 5 μολύνσεις, ενώ δύο ακόμα λοιμώξεις ανιχνεύτηκαν σε τμήματα δημοτικών σχολείων της Σπάρτης.

Οι νοσηλευόμενοι στην πτέρυγα Covid-19 στο Νοσοκομείο Σπάρτης ανέρχονται σε 10, δηλαδή έχουν ελαττωθεί από τους 17 που βρίσκονταν στη μονάδα στις 29 Ιανουαρίου.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia