Δίκη για τον βιασμό ανήλικης στη Μάνη

Αρνούνται τις κατηγορίες παππούς και ιερέας

Δευτέρα, 08 Φεβρουάριος 2021 08:36 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δίκη για τον βιασμό ανήλικης στη Μάνη

Με την αγόρευση της Εισαγγελέως της Έδρας συνεχίστηκε την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Καλαμάτας, η δίκη για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης μιας 12χρονης σε χωριό του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Οι δυο κατηγορούμενοι στην απολογία τους αρνούνται όλες τις κατηγορίες οι οποίες αφορούν βιασμό κατ’ εξακολούθηση, γενετήσια πράξη με ανήλικο που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκου, ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη κατ΄ εξακολούθηση και επικίνδυνη σωματική βλάβη ανηλίκου.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η απολογία του βιολογικού παππού της ανήλικης, ο οποίος αρνήθηκε τις κατηγορίες και τις απέδωσε σε σκευωρία που έστησε εις βάρος του η ίδια του η κόρη, ενώ μεταθέτει όλες τις ευθύνες στον ιερέα.

Ο ιερέας, απάντησε πως: «ποτέ δεν θα κατηγορούσα έναν άνθρωπο, και μάλιστα για κάτι τόσο βαρύ, και γιατί έτσι είναι ο χαρακτήρας μου, αλλά και γιατί νοιώθω στο πετσί μου πώς είναι να σε κατηγορούν άδικα για κάτι τόσο βαρύ».

Επιπλέον επέμεινε στην αθωότητά του αλλά και στο γεγονός – που επιβεβαίωσαν και όλοι οι μάρτυρες κατηγορίας- ότι η ανήλικη ακόμα και μετά τις καταγγελίες, συνέχισε να τον αποκαλεί «μπαμπά», ενώ ζητούσε επανειλημμένα να τον συναντήσει και να μιλήσει μαζί του στο τηλέφωνο.

Η εισαγγελέας  στην αγόρευσή της, πρότεινε τη μετατροπή της κατηγορίας για τον 56χρονο ιερέα από βιασμό σε απόπειρα βιασμού και την απαλλαγή για αυτή την κατηγορία του παππού. Αντίθετα, πρότεινε την ενοχή τους για όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες.