Τα μέτρα που ισχύουν στη Σπάρτη έως 15 Φεβρουαρίου

Πως λειτουργούν αγορά, σχολεία κι εκκλησίες

Δευτέρα, 08 Φεβρουάριος 2021 13:41 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τα μέτρα που ισχύουν στη Σπάρτη έως 15 Φεβρουαρίου

Σύγχυση επικρατεί στον πληθυσμό αναφορικά με τα νέα μέτρα που ισχύουν ανά περιοχή της χώρας, στο πλαίσιο της ανάσχεσης του κορωνοϊού.

Λόγω της συνεχούς ανατροπής και εναλλαγής περιορισμών, που ανακοινώνονται από την κυβέρνηση και την επιτροπή των ειδικών, αλλά και τη θέσπιση επιπλέον ζωνών όπου ισχύουν μέτρα τοπικού επιπέδου, έχει προκληθεί αναστάτωση σε τοπικές κοινωνίες όπως αυτή της Σπάρτης.

Στον Δ. Σπάρτης, που παραμένει σε «κόκκινο» συναγερμό έως τη Δευτέρα 15/2 και ώρα 6:00 πμ, ισχύουν τα εξής:
- Η πλήρης απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6:00 το απόγευμα έως τις 5:00 το πρωί (υπόλοιπες ώρες κίνηση με αποστολή sms).
- Τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και τα βιβλιοπωλεία λειτουργούν με τη διαδικασία του προκαθορισμένου ραντεβού και εισόδου στο κατάστημα (click in shop). Για τα υπόλοιπα καταστήματα συνεχίζεται η μέθοδος click away.
- Τα κομμωτήρια και καταστήματα προσωπικής περιποίησης (κέντρα αισθητικής κλπ) λειτουργούν με προκαθορισμένο ραντεβού.
- Λειτουργεί η λαϊκή αγορά Σπάρτης.
- Λειτουργούν δια ζώσης παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια.
- Τα λύκεια λειτουργούν με τηλε-εκπαίδευση.
- Στους χώρους λατρείας επιτρέπονται μέχρι 9 άτομα κατά την τέλεση λειτουργιών.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών