Περιορίστηκαν τα κρούσματα στη Λακωνία

Το τελευταίο τριήμερο

Δευτέρα, 08 Φεβρουάριος 2021 19:04 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Περιορίστηκαν τα κρούσματα στη Λακωνία

Τάσεις συρρίκνωσης παρουσιάζει ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού, το τελευταίο τριήμερο στη Λακωνία. Είναι χαρακτηριστικό πως το Σάββατο 6/2 ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 5 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις του ιού, ενώ την Κυριακή 7/2 και τη Δευτέρα 8/2, ο συνολικός απολογισμός ήταν μόλις 2 μολύνσεις (από μία κάθε ημέρα).

Ωστόσο, οι παραπάνω αριθμοί δεν κρίνονται ως απόλυτα αντιπροσωπευτικοί της επιδημιολογικής εικόνας, καθώς τα Σαββατοκύριακα διενεργούνται λιγότερα τεστ από ΕΟΔΥ και ιδιωτικά κέντρα. Παρ’ όλα αυτά, το προηγούμενο διάστημα, ακόμα και στα τέλη της εβδομάδας ανέκυπτε ένας αξιοσημείωτος αριθμός θετικών δειγμάτων στη Λακωνία. Το μεγαλύτερο ποσοστό των λοιμώξεων και το επιβαρυμένο ιικό φορτίο τοποθετείται στον Δ. Σπάρτης που βρίσκεται υπό καθεστώς αυστηρότερων μέτρων περιορισμού από τις 14 Ιανουαρίου 2021 και θα παραμείνει σε αυτό έως, τουλάχιστον, τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου. Οι επόμενες ημέρες της τρέχουσας εβδομάδας θα αποτυπώσουν την εξέλιξη της νόσου στον νομό, με την ευχή όλων είναι η αποκλιμάκωση να συνεχιστεί με σταθερούς ρυθμούς -ιδιαίτερα στον Δ. Σπάρτης όπου παρατηρείται το μεγαλύτερο πρόβλημα- ώστε να επανεξεταστούν τα ισχύοντα μέτρα από την επιτροπή των ειδικών.

Σημειώνεται, τέλος, πως σε επίπεδο Περιφέρειας Πελοποννήσου, από την αρχή της πανδημίας, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3.307.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών