«Σύνθετο και ειδικό έργο εθνικού επιπέδου» οι παρεμβάσεις στον Ισθμό

Τρίτη, 09 Φεβρουάριος 2021 12:02 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Σύνθετο και ειδικό έργο εθνικού επιπέδου» οι παρεμβάσεις στον Ισθμό

Ως «σύνθετο και ειδικό έργο εθνικού επιπέδου» χαρακτηρίστηκε το έργο της αποκατάστασης των ζημιών στα πρανή της διώρυγας, στον Ισθμό της Κορίνθου, με σχετική απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.

Στη σχετική απόφαση αναφέρεται ότι το εν λόγω έργο εντάσσεται πλέον στον προγραμματικό σχεδιασμό της Γενικής Γραμματείας Υποδομών του πιο πάνω υπουργείου.

Όπως ειδικότερα σημειώνεται στο σκεπτικό της απόφασης, μεταξύ άλλων, «το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρούνται συχνές καταπτώσεις από τα πρανή της διώρυγας με αποκορύφωμα την κατάπτωση που σημειώθηκε, στις 15-1-2021 στο πρανές της, στην πλευρά της Πελοποννήσου στην περιοχή του Βιολογικού Καθαρισμού, με αποτέλεσμα να διακοπεί η λειτουργία της.

Για να μη σημειωθούν ατυχήματα που θα θέσουν σε κίνδυνο διερχόμενα πλοία και τους επιβαίνοντες σε αυτά, απαιτείται άμεσα η εκπόνηση μελέτης αποκατάστασης των ζημιών που έχουν παρουσιαστεί στα πρανή της διώρυγας και σταθεροποίηση αυτών και εν συνεχεία δημοπράτηση και κατασκευή των απαραίτητων έργων.

Είναι επείγουσα η ανάγκη υλοποίησης του έργου, για την επαναλειτουργία της διώρυγας και για τον λόγο αυτό με την αριθμ.15007/28-1-2021 απόφαση περιφερειάρχη Πελοποννήσου κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η διώρυγα του Ισθμού, από την πλευρά της Πελοποννήσου και συγκεκριμένα από την ΧΘ: 2+200 έως και την ΧΘ: 3+200».

Παράλληλα, στην απόφαση, γίνεται αναφορά και στο αίτημα προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εκ μέρους της ΑΕΔΙΚ (Ανώνυμος Εταιρεία Διώρυγας Κορίνθου) να χρηματοδοτήσει και να αναλάβει το ίδιο τη μελέτη και την κατασκευή των απαιτούμενων έργων.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia