Στα «κάγκελα» οι φοιτητές της Λακωνίας

Αντιτίθενται στο νέο νομοσχέδιο και απαιτούν άμεση επαναλειτουργία των σχολών - Κινητοποιήσεις την Τετάρτη σε Σκάλα και Σπάρτη

Τρίτη, 09 Φεβρουάριος 2021 12:36 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στα «κάγκελα» οι φοιτητές της Λακωνίας

Οξυμένο είναι το κλίμα στον χώρο της Εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα, με αφορμή το νέο νομοσχέδιο που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας και αφορά την λειτουργία των πανεπιστημίων, την ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, το όριο φοίτησης κ.α. Την ίδια ώρα, οι σπουδαστές ζητούν την επαναλειτουργία των σχολών με τήρηση όλων των μέτρων προστασίας.

Ανάλογος αναβρασμός επικρατεί και στις τάξεις των φοιτητών στη Λακωνία, καθώς είναι ενδεικτικό πως σε ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Φοιτητών του νομού τονίζει: «Οι φοιτητές της Λακωνίας, ακολουθώντας το παράδειγμα χιλιάδων φοιτητών, συσπειρωνόμαστε και οργανώνουμε τον αγώνα μας  ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης που προσπαθεί να μας φιμώσει, να καταστείλει τους αγώνες μας και μας φέρεται σαν εγκληματίες!»

Η Επιτροπή προσθέτει: «Λέμε όλοι με μια φωνή: ΟΧΙ στο νέο νομοσχέδιο!  ΟΧΙ στην πανεπιστημιακή αστυνομία! ΟΧΙ στη θέσπιση βάσης εισαγωγής! ΟΧΙ στις διαγραφές φοιτητών! Απαιτούμε την επαναλειτουργία των σχολών μας από το εαρινό εξάμηνο! Να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της Υγείας μας».

Η Επιτροπή Φοιτητών Λακωνίας οργανώνει κινητοποιήσεις την Τετάρτη 10/2 σε Σκάλα και Σπάρτη. Αρχικά, στη 1:30΄ μμ στη πλατεία Πηγών της Σκάλας θα πραγματοποιηθεί  ανοιχτή συζήτηση για το νομοσχέδιο και τα προβλήματα φοιτητών και μαθητών, ενώ θα ακολουθήσει ανάλογη συγκέντρωση στις 2:30΄ μμ στην κεντρική πλατεία Σπάρτης.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia