Σημαντικό το πλήγμα στους παραγωγούς της λαϊκής Σπάρτης

Έκκληση για στήριξη απευθύνει στα αρμόδια υπουργεία ο Δ. Σπάρτης

Πέμπτη, 11 Φεβρουάριος 2021 07:27 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σημαντικό το πλήγμα στους παραγωγούς της λαϊκής Σπάρτης

Ομόφωνα αποδέχθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σπάρτης, το ψήφισμα που συνέταξε η Δημοτική Αρχή αναφορικά με την αδήριτη ανάγκη στήριξης των παραγωγών  λαϊκών αγορών της περιοχής, που υποχρεώθηκαν σε πολυήμερη αναστολή δραστηριότητας λόγω των έκτακτων μέτρων για τον κορωνοϊό στη Σπάρτη.

Το εν λόγω ψήφισμα εισηγήθηκε ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας, Διαχείρισης Κοιμητηρίων, Λαϊκών & Υπαίθριων Αγορών, Χρήστος Κανακάκος προς τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το ψήφισμα του Δ. Σπάρτης έχει ως εξής:

«Φονική πανδημία επελαύνει αυτή τη στιγμή σε ολόκληρο τον κόσμο. Έχει επιφέρει ήδη ισχυρό υγειονομικό, οικονομικό και κοινωνικό πλήγμα σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, σε κάθε κοινωνική διαστρωμάτωση. Η οικονομία επιβραδύνεται.

Περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή εξαιρετικά εκτεθειμένη η ομάδα των παραγωγών του πρωτογενούς τομέα. Στην πόλη μας οι παραγωγοί της λαϊκής αγοράς του Δήμου Σπάρτης εξαναγκάσθηκε σε απραξία για το διάστημα από 16/01/2021 μέχρι και 30/01/2021.

Αυτό είχε ως άμεση συνέπεια την καταστροφή μεγάλης ποσότητας αγροτικών προϊόντων, ιδιαίτερα των ευπαθών, τα οποία ήταν αδύνατο να διοχετευθούν στην αγορά λόγω των περιορισμών που επεβλήθησαν στην κυκλοφορία των δημοτών και στη λειτουργία των λαϊκών αγορών.

 Στον αντίποδα οι εγχώριες υπεραγορές, μη υποκείμενες σε περιορισμούς λειτουργίας, υποκατέστησαν πλήρως για το ανωτέρω διάστημα τις λαϊκές αγορές όσον αφορά τη διάθεση αγροτικών προϊόντων στην αγορά και την κάλυψη των αντίστοιχων αναγκών του καταναλωτικού κοινού.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σπάρτης θέλει να εκφράσει την έμπρακτη συμπαράστασή του στους παραγωγούς της λαϊκής αγοράς και αποτείνει με το παρόν ψήφισμα έκκληση προς τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προς λήψη μέτρων ενίσχυσης του εισοδήματος των παραγωγών της λαϊκής αγοράς.

Συγκεκριμένα, επιβάλλεται:
• Να δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους παραγωγούς
• Να παγώσουν όλες οι δόσεις των δανείων
• Να παγώσουν όλες οι δόσεις στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία
• Να ληφθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα προς μείωση του κόστους παραγωγής».

Τέλος, ο αντιδήμαρχος Χρήστος Κανακάκος εισηγήθηκε, ως συμβολική ένδειξη συμπαράστασης στους παραγωγούς, τη μη καταβολή του τέλους θέσης στη λαϊκή αγορά για τις ημέρες αναστολής της λειτουργίας της.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia