Πρόθεση για σύσταση ΕΜΑΚ Πελοποννήσου

Πέμπτη, 11 Φεβρουάριος 2021 15:41 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πρόθεση για σύσταση ΕΜΑΚ Πελοποννήσου

Την προοπτική δημιουργίας ΕΜΑΚ (Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου συζήτησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας με τον περιφερειακό διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου Αρχιπύραρχο Θανάση Κολυβήρα, ο οποίος τον επισκέφθηκε την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου.

Ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει τη σχετική πρωτοβουλία και προτίθεται να αναλάβει την δαπάνη για τον εξοπλισμό της εν λόγω ειδικής μονάδας.

Σημειώνεται ότι ο περιφερειάρχης Π. Νίκας ενημέρωσε ήδη τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, καθώς και τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Στέφανο Κολοκούρη, σε επικοινωνία που είχε μαζί τους.

Εξάλλου, έγινε γνωστό από τον περιφερειάρχη ότι η Περιφέρεια θα καλύψει την δαπάνη προμήθειας, αφ’ ενός για ένα τετρακόπτερο (ντρόουν) και του συνοδευτικού εξοπλισμού του, για χρήση σε συμβάντα παροχής βοήθειας και έρευνας διάσωσης και αφ’ ετέρου για τα νέα ελαστικά των οχημάτων στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών