Δαβάκης: «Η προστασία του Πανεπιστημίου σημαίνει προστασία της μόρφωσης»

Παρασκευή, 12 Φεβρουάριος 2021 12:13 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δαβάκης: «Η προστασία του Πανεπιστημίου σημαίνει προστασία της μόρφωσης»

Στην ανάγκη εξορθολογισμού και εξασφάλισης συνθηκών ασφαλείας για την ομαλή λειτουργία των πανεπιστημίων αναφέρθηκε ο Θανάσης Δαβάκης κατά τη διάρκεια της σημερινής του ομιλίας στη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

«Το Δημόσιο Πανεπιστήμιο αποτελεί τον πυρήνα της ιδεολογίας αυτής της λαϊκής παράταξης που είναι η Νέα Δημοκρατία. Διότι αυτή η παράταξη, περισσότερο παντός άλλου, ενδιαφέρεται για τη λαϊκή οικογένεια, η οποία προσπαθεί να δημιουργήσει μία ευοίωνη προοπτική και εξέλιξη για τα παιδιά της και είναι αυτή η οποία πλήττεται όταν το Πανεπιστήμιο δε λειτουργεί», ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Δαβάκης.

Στη συνέχεια, ο Λάκωνας βουλευτής αναφέρθηκε στη δράση των παραβατικών ομάδων εντός των πανεπιστημίων, υπογραμμίζοντας ότι «διασύρουν κάθε έννοια της δημοκρατίας και της ακαδημαϊκής ελευθερίας. Η ακαδημαϊκή ελευθερία δεν κινδυνεύει από την Αστυνομία. Εχθρός της ακαδημαϊκής ελευθερίας δεν είναι η Αστυνομία ούτε το κράτος. Το κράτος είναι χρηματοδότης των πανεπιστημίων», συνέχισε.

Κλείνοντας, δήλωσε ότι στηρίζει πλήρως τις αλλαγές που επιφέρει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης και κάλεσε τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να εναρμονιστούν με τη βούληση των πολιτών, οι οποίοι κατά συντριπτική πλειοψηφία το στηρίζουν.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών