Έλεγχοι στο ιικό φορτίο των λυμάτων στην Πελοπόννησο

Στο «μικροσκόπιο» και η Σπάρτη

Παρασκευή, 12 Φεβρουάριος 2021 12:15 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Έλεγχοι στο ιικό φορτίο των λυμάτων στην Πελοπόννησο

Συμφωνία με ειδικά εργαστήρια για τον έλεγχο του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα ενεργοποίησε τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στην πρώτη φάση, οι έλεγχοι αφορούν τα λύματα του Ναυπλίου, της Τρίπολης και του Άστρους, ενώ σύντομα θα υπάρξει επέκταση της σύμβασης για τη διενέργεια ανάλογου ελέγχου και στα λύματα άλλων αστικών κέντρων της Περιφέρειας, ιδίως σε περιοχές που εμφανίζονται να έχουν προβλήματα, όπως η Σπάρτη και η Κόρινθος.

Την ανακοίνωση για τον έλεγχο των λυμάτων, γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που συγκάλεσε το πρωί της Δευτέρας, αντικείμενο της οποίας ήταν η εξέλιξη της πανδημίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο περιφερειάρχης σημείωσε, παράλληλα, ότι σημαντικό στοιχείο για την εξέλιξη αυτή στην περιοχή αποτελεί ο αριθμός των νοσηλευόμενων στα νοσοκομεία και ειδικότερα οι εισαγωγές στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών