Από την αρχή ο διαγωνισμός για ΣΜΑ στον Δ. Σπάρτης

Θα αναζητηθεί νέος χώρος για τη μεταφόρτωση απορριμμάτων

Σάββατο, 13 Φεβρουάριος 2021 09:18 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Από την αρχή ο διαγωνισμός για ΣΜΑ στον Δ. Σπάρτης

Εκ μηδενικής βάσης ξεκινάει η διαδικασία για την αγορά ακινήτου όπου θα δημιουργηθεί Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στον Δ. Σπάρτης, ύστερα από τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η -προ μηνών- επιλογή οικοπέδου στον Γούναρη Σπάρτης. Όπως έγινε γνωστό, ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας θα εισηγηθεί άμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο τη διενέργεια νέου ανοιχτού δημόσιου διαγωνισμού αγοράς ακινήτου για την εγκατάσταση ΣΜΑ, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Απορρίφθηκε το πλάνο
για τον Γούναρη
Υπενθυμίζεται πως -όπως είχε αποκαλύψει τον περασμένο Οκτώβριο ο «ΛΤ»- ο Δ. Σπάρτης είχε προκρίνει αγορά οικοπέδου στη θέση «Χρίστενα-Γούναρη» ιδιοκτησίας ΑΣΠΕΣ Λακωνίας, προκειμένου ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) να χωροθετήσει Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων. Ο συγκεκριμένος σχεδιασμός, όμως,  συνάντησε σφοδρή διαμαρτυρία από κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι τόνιζαν πως δεν θα αποδέχονταν τη δημιουργία σκουπιδότοπος στον τόπο τους.

Σε μια θυελλώδη όσο και πολυπληθή συγκέντρωση, που διεξήχθη την Κυριακή 4/10/2020, οι κάτοικοι Γούναρη, Καλαμίου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, συζήτησαν και εναντιώθηκαν ομόθυμα στην αμφιλεγόμενη επιλογή του Δήμου Σπάρτης.

Λίγες ημέρες αργότερα, το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Σπαρτιατών, λαμβάνοντας υπόψη τις αντιδράσεις των κατοίκων, ζήτησε από την Οικονομική Επιτροπή του Δ. Σπάρτης την άμεση ακύρωση της διαδικασίας, καθώς και την επανάληψη της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ανάδειξη καταλληλότερου οικοπέδου που θα πληροί όλες τις προδιαγραφές για εγκατάσταση ΣΜΑ.

Σημειώνεται πως για το έργο της αγοράς χώρου εγκατάστασης ΣΜΑ, ο Δ. Σπάρτης είχε απευθύνει σχετική δημόσια πρόσκληση μέσω μειοδοτικού διαγωνισμού, προβλέποντας πίστωση 80.000 ευρώ.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia