«Κλειδωμένη» συνεχίζει μία ακόμα εβδομάδα η Σπάρτη

Νέα παράταση της καραντίνας ως 22 Φεβρουαρίου - Μειώθηκαν από 77 στα 44 τα ενεργά κρούσματα στην περιοχή το τελευταίο 7ήμερο

Παρασκευή, 12 Φεβρουάριος 2021 18:28 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Κλειδωμένη» συνεχίζει μία ακόμα εβδομάδα η Σπάρτη

Ούτε τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου θα εξέλθει από το αυστηρότερο καθεστώς περιοριστικών μέτρων ο Δ. Σπάρτης, καθώς ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε νέα παράταση (την 5η κατά σειρά) για μία ακόμα εβδομάδα, έως και τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου και ώρα 6:00 το πρωί.

Σύμφωνα με τον Ν. Χαρδαλιά, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 44 ενεργά κρούσματα στην περιοχή του Δ. Σπάρτης, ενώ μία εβδομάδα πριν (στις 5 Φεβρουαρίου) ανέρχονταν σε 77, διαπιστώνεται δηλαδή μια αξιοσημείωτη υποχώρηση. «Τα μέτρα στην περιοχή δείχνουν να φέρνουν αποτελέσματα», σημείωσε ο υφυπουργός αφήνοντας χαραμάδα αισιοδοξίας για άρση των μέτρων προσεχώς.

Ακόμα, ο νέος αριθμός κρουσμάτων στη Λακωνία συρρικνώθηκε αισθητά την τρέχουσα εβδομάδα, καθώς από την Κυριακή 7/2 έως την Παρασκευή 12/2 καταγράφηκαν συνολικά 6 επιβεβαιωμένα κρούσματα ως εξής: Κυριακή (1), Δευτέρα (1), Τρίτη (0), Τετάρτη (1), Πέμπτη (2), Παρασκευή (1).

Ελαττώθηκαν οι νοσηλευόμενοι
στο Νοσοκομείο Σπάρτης
Εξάλλου, μέχρι την Πέμπτη 11/2, οι νοσηλευόμενοι στην πτέρυγα Covid-19 του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης ανέρχονταν σε 9, με τον αριθμό να μειώνεται μετά από αρκετές ημέρες σε μονοψήφια επίπεδα. Στις 29 Ιανουαρίου οι ασθενείς με κορωνοϊό στη μονάδα της Σπάρτης ανέρχονταν σε 17.

Υπενθυμίζεται πως η Σπάρτη βρίσκεται σε «κόκκινο» επίπεδο από την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου, έχει δηλαδή ήδη διανύσει περίπου 4 εβδομάδες υπό πρόσθετα μέτρα.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών