Μπαίνει νέα «πινελιά» στον παραλιακό «καμβά» της Πλύτρας

Δημιουργείται πλατεία για πολλαπλές χρήσεις

Σάββατο, 13 Φεβρουάριος 2021 11:02 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μπαίνει νέα «πινελιά» στον παραλιακό «καμβά» της Πλύτρας

Αλλάζει όψη το παραλιακό μέτωπο της Πλύτρας, καθώς ο Δ. Μονεμβασίας προχωρά σε μία ακόμα παρέμβαση στον ήδη αναβαθμισμένο κοινόχρηστο χώρο. Πρόκειται για το πρώην γήπεδο, που βρίσκεται μπροστά από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, το οποίο πρόκειται να διαμορφωθεί σε πλατεία, με πολλές και ποικίλες χρήσεις.

Υπογράφηκε η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Διαμόρφωση παράλιου κοινόχρηστου χώρου σε πλατεία στην Πλύτρα Δήμου Μονεμβασίας», συνολικού προϋπολογισμού 271.545,05 ευρώ.

Ο Δήμος Μονεμβασίας εκπόνησε τη μελέτη του έργου και εξασφάλισε τις απαραίτητες εγκρίσεις, προκειμένου ο φάκελος να είναι πλήρης για να χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014-2020, Μέτρο 19: «Στήριξη για τοπική ανάπτυξη μέσω του LEADER (ΤΑΠΤοΚ – ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ)».

Η εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου αφορά τη δημιουργία περιοχών διαφορετικής χρήσης και ενδιαφέροντος στην πλατεία, προκειμένου να μη διαταραχθεί η σημερινή λειτουργία και χρήση της από τις τοπικές επιχειρήσεις και, παράλληλα, να αξιοποιηθεί ο χώρος προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών.

Με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος κ. Ηρακλής Τριχείλης, τονίζει ότι το εν λόγω έργο θα συμβάλλει τα μέγιστα στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων αλλά και της μορφής του οικισμού, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Η απόδοση σε χρήση ενός καλαίσθητου χώρου θα αναδείξει περαιτέρω τον τοπικό οικιστικό χαρακτήρα, στηρίζοντας και ενδυναμώνοντας τις πολιτιστικές δομές του τόπου, ενώ παράλληλα θα συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση και εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος της περιοχής».

anavathmisi paraliakou metwpou Plytras

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia